NavMenu

Festival filmskih autorki 24. i 25. novembra u KCNS

Izvor: 021.rs Subota, 18.11.2023. 14:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash / Michel Caicedo)Ilustracija
Festival filmskih autorki održaće se 24. i 25. novembra u Kulturnom centru Novog Sada u organizaciji Udruženja OFF Novi Sad. Festival okuplja autorke kako bi podržao žensko filmsko stvaralaštvo, afirmisao rad autorki i angažovanu umetnost, kao i podstakao formiranje ženskih filmskih kolektiva.
U toku dva dana festivala, publika će imati priliku da pogleda dugometražni film "Ovuda će proći put" Nine Ognjanović, kao i kratkometražnu selekciju koju čine filmovi "Ševa" Katarine Krstić, "Večera sa Ljubom" Divne Stojanov, "Ko je sad taj Ika Bašić?" Tamare Trninić, "Poslednji čin" Une Bojić i "Dan za nas" Tamare Kostrešević.

Nakon projekcija, biće održani i razgovori sa autorkama.
U okviru festivala biće održana radionica "Doku portret - Žene snimaju žene", na kojoj će sve zainteresovane polaznice moći da intervjuišu jedna drugu, kao i da se nađu u ulozi snimateljki. Ideja radionice jeste da se naprave kratki, realistični i iskreni portreti žena koji će srušiti predrasude, dati jak društveni komentar, prikazati autentičnost i različite nijanse života žena.
Radionicu će voditi direktorka fotografije Ankica Mićašević.
S obzirom na to da se 25. novembra obeležava Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama, biće održan i panel "Ispred i za kamere: Nasilje nad ženama na filmu" posvećen zamršenim slojevima psihičkog i fizičkog nasilja nad ženama, načinu na koji je to prikazano na filmu, borbama žena koje rade u filmskoj industriji i zloupotrebi autoriteta.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.11.2023.  |  Energija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Elektromreža Srbije menja obračun plata - Raspisan tender za izradu nove metodologije vrednovanja radnih mesta

Elektromreža Srbije raspisala je javnu nabavku za uslugu analize postojeće metodologije obračuna zarada. Potrebno je da firma koja bude izabrana na tenderu uradi analizu postojećeg vrednovanja radnih mesta i koeficijenata, kao i da izradi novu metodologiju vrednovanja radnih mesta i novu metodologiju koeficijenata. Nabavka, naime obuhvata tri faze. Prva podrazumeva analizu postojećih grupa poslova u EMS-u, kriterijuma za vrednovanje radnih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.