NavMenu

U Beogradskom dramskom pozorištu svake subote u avgustu "Novi glasovi"

Izvor: RTS Ponedeljak, 07.08.2023. 14:01
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Google maps)
Umesto na otvorenoj sceni, premijera u Beogradskom dramskom pozorištu izvedena je na maloj sceni. Predstavom "U se, na se i poda se" otpočeo je projekat "Novi glasovi" osmišljen kako bi predstavio nove pisce, reditelje i glumce. Premijere su svake subote u avgustu.

Dok veterani troše svoje avgustovske odmore, juniori grabe priliku. U oseki kulturnih dešavanja u prestonici, Beogradsko dramsko pozorište je otvorilo vrata za one koji dolaze.

"Novi glasovi" kreću s ispitnom dramom Gorana Starčevića na trećoj godini studija "U se, na se i poda se". Inspirisan komedijama od "Prijatelja", "Kako sam upoznao vašu majku" do domaće serije "Otvorena vrata", priču o lažnom vojnom invalidu režira Stefan Gajić.

- Ono što je meni bilo jako zanimljivo kada sam čitao, našao sam dosta sličnosti između Dušana Kovačevića i Aleksandra Popovića, više sa Kovačevićem, ali se Aca Popović baš lepo provlači sa njegovim cinizmom i ironijom koju ćete videti kada budete gledali predstavu - kaže reditelj Stefan Gajić.

- Pošto je to jedna velika zapetljana drama, neću da otkrivam, jer ima dosta neočekivanih trenutaka, i ponosni smo na to. To bi bila priča kada saterate jednog malog čoveka u ugao, šta je on sve sposoban da uradi - navodi glumac Vukašin Jovanović.

"Novi glasovi" su studenti i mladi diplomci Fakulteta dramskih umetnosti.

- Šta mi treba? Možda više ovakvih projekata. Da se s vremena na vreme, u godinu, dve, napravi neki projekat gde će se napraviti odjednom više predstava u kome će raditi mladi, ili više mladih, ili isključivo mladi - naglašava Ognjen Malušić, student glume.

A da ih publika primeti imaju šansu sa tri izvođenja, a onda priliku dobijaju drugi. Ko se pokaže, jesenji repertoar mu se smeši.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.