NavMenu

Formiran Poslovni savet Srbije u Dubaiju

Izvor: Beta Sreda, 26.07.2023. 08:04
Komentari
Podeli
Dubai (Foto: eKapija)Dubai
Poslovni savet Srbije formiran je u Dubaiju, uz podršku Privredne komore Srbije, sa ciljem jačanja bilateralnih odnosa i poslovnih i privrednih veza Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Savet okuplja više desetina srpskih kompanija koje posluju u UAE, ali i lokalne kompanije koje planiraju da posluju u Srbiji, saopštila je Privredna komora Dubaija. To telo baviće se i promocijom srpskih biznisa i poslovne zajednice u UAE, promocijom poslovnih i investicionih potencijala obe zemlje, pružanjem podrške kompanijama iz UAE da otpočnu svoje poslovanje u Srbiji, kao i ohrabrivanjem kompanija iz Srbije da svoje poslovanje na Bliskom Istoku otpočnu iz Dubaija.

U naredne dve godine Savetom će predsedavati Marko Selaković koji je ranije obavljao dužnosti predstavnika Privredne komore Srbije u UAE i direktora biznis programa Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

- Očekuju nas brojne aktivnosti jer srpske kompanije prisutne u Dubaiju treba što snažnije integrisati u sistem Privredne komore Dubaija kako bismo maksimalno iskoristili mnogobrojne mogućnosti. Dodatno, treba promovisati na svakom koraku Srbiju i njene potencijale - rekao je Selaković.

Dodao je da će Poslovni savet Srbije biti na raspolaganju kompanijama iz Srbije koje dolaze u UAE kako bi što brže i što efikasnije upoznale tržište koje ima ogroman potencijal i kojem gravitiraju milijarde ljudi.

- Iniciraćemo razgovore sa svim relevantnim činiocima u Srbiji i UAE kako bismo zajednički ostvarili cilj – dalje jačanje partnerskih i poslovnih odnosa naših zemalja i što snažniji razvoj srpskih kompanija u Emiratima - rekao je Selaković.

Potpredsednica Privredne komore Dubaija Maha Al Gergavi je ukazala na značaj osnivanja Poslovnog saveta Srbije za dalju izgradnju prijateljskih odnosa između Srbije i UAE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.