NavMenu

Radisav Rodić, osnivač "Kurura" i "Glasa javnosti", nagodio se sa tužilaštvom - Priznanje zloupotrebe službenog položaja u zamenu za 2 godine zatvora

Izvor: B92 Subota, 26.03.2011. 12:44
Komentari
Podeli

Radisav RodićRadisav Rodić

Osnivač listova "Kurir" i "Glas javnosti" Radisav Rodić priznao je da je zloupotrebio službeni položaj u zamenu za kaznu od dve godine zatvora.

Kako je rečeno u tužilaštvu, Rodiću bi trebalo da bude izrečena i mera zabrane obavljanja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od šest godina.

Rodić je optužen da Komercijalnoj banci nije vratio kredit od 22 miliona dinara. Sud će sporazum razmatrati na ročištu zakazanom za 5. april, na koje je pozvan i predstavnik oštećene Komercijalne banke.

Inače, postupak protiv Rodića je razdvojen od postupka protiv drugooptuženog Vjekomira Joksimovića.

Rodić, koji je u pritvoru od hapšenja 27. oktobra 2009, i Vjekomir Joksimović optuženi su da su korišćenjem lažne dokumentacije podigli kredit kod Komercijalne banke od 22 miliona dinara koji, kako je navelo tužilaštvo, nisu vratili.

Policija je u januaru 2010. godine podnela dopunu krivične prijave protiv Rodića i još troje osumnjičenih da su oštetili budžet Srbije i više preduzeća i banaka za gotovo milijardu dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.