NavMenu

Konferencija o baterijama 23. marta u Beogradu

Izvor: eKapija Petak, 10.03.2023. 14:54
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / kaboompics)
Emobility Battery konferencija biće održana 23. marta u Beogradu, u hotelu Metropol, saopštio je organizator, kompania Emobility.

U Beogradu će se okupiti stručnjaci iz regiona iz raznih oblasti vezanih za korišćenje baterija, ne samo iz automobilske sfere, najavljeno je u saopštenju.

Iako će među predavačima i sudionicima biti popriličan broj "automobilista", kao što je primera radi Ivan Dogan iz kompanije Rimac Technology. Iz Slovenije dolazi profesor doktor Robert Dominko, svetski priznati stručnjak u oblasti hemije baterija. On je jedan od najistaknutijih istraživača novih materijala za baterijske ćelije.

Dr Gerfrid Jungmajer se ekološkim pitanjima bavi od pojave prvih električnih automobila, a naravno jedno od najvažnijih pitanja kod električnih automobila je baterija.

Iz Mađarske dolazi predsednik baterijskog udruženja HUBA dr Peter Kaderjak. Mađarska je najveći evropski proizvođač baterija, a u ovoj zemlji, pored četiri velike fabrike, postoji i čitav niz laboratorija, malih preduzeća, programera baterijskih elektronskih sistema...

Zatim su tu Nemanja Mikać i dr Marko Luković - prvi je izuzetno uspešan srpski preduzetnik u oblasti baterija, a drugi jedan od najistaknutijih dizajnera i dobitnik mnogih nagrada za dizajn širom sveta, s posebnim interesovanjem za automobile. On će nam reći šta da očekujemo i koje opcije će dizajneri imati kada čvrste baterije zaista stupe na scenu.

Dan uoči konferencije biće organizovana i tribina u Domu omladine Beograda na kojoj će stručnjaci odgovarati na zanimljiva pitanja na temu baterija.

- Posao s baterijama postaje sve obimniji, baterije postaju jedan od najvažnijih proizvoda na svetu. Ne samo za automobilsku industriju, prelazak na obnovljive izvore zahteva skladištenje energije i za sve ostale elektronske uređaje... Ukratko, baterije će biti izuzetno važne u svim sferama života, kao uostalom, i u medicini, gde već sada spasavaju živote. Iz tog razloga bismo takođe želeli da mladima predstavimo baterije i sve mogućnosti koje one pružaju - kazao je predsednik kompanije Emobility Primož Lemež.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.