NavMenu

Obezbeđeno 1,5 mil EUR za kupovinu preostalih akcija Luke Bar

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.12.2022. 16:05
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/biggunsband)
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila informaciju o namjeri države da otkupi dio preostalih ponuđenih akcija u vlasništvu manjinskih akcionara Luke Bar, za šta je iz tekuće budžetske rezerve opredijeljeno dodatnih 1,5 mil EUR.

- Imajući u vidu da podaci sa Montenegroberze ukazuju da postoji značajan odziv zainteresovanih ponuđača manjinskih akcionara, kao i opredijeljenost Vlade da uvećava i eventualno u potpunosti preuzme vlasništvo u akcijskom kapitalu Luke Bar, shodno zaključcima sa današnje sjednice, već sjutra će se, posredstvom brokerske kuće, ući u realizaciju kupovine akcijskog kapitala, i to po maksimalnoj cijeni od 0,90 eura po akciji - saopšteno je iz Ministarstva finansija (MF).

Namjera Vlade je, kako su naveli, da se manjinski akcionari ne dovedu u neravnopravan položaj, već da svi ponuđači imaju jednak tretman, uz punu transparentnost u postupku, kao i do sada, a da država povećanjem vlasničkog udjela definiše dalji strateški razvoj luke kao važnog infrastrukturnog subjekta i pokretača ekonomskog razvoja Crne Gore.

- Podsjetimo, Vlada je, shodno odlukama od 8. i 15. decembra posredstvom Uprave za katastar i državnu imovinu odnosno brokera koji je zastupao državu na Montenegroberzi, otkupila akcije Luke Bar označene simbolom LUBA, ostvarivši vlasništvo u iznosu od 74,63% u ovom društvu - zaključuju iz MF.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.