NavMenu

Šapić: Rekonstrukcija šetališta Lazaro Kardenas gotova do proleća, uskoro licitacije za splavove

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.11.2022. 15:38
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Beograd)
Rekonstrukcija šetališta Lazaro Kardenas u Bloku 70 biće završena do proleća sledeće godine, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prilikom obilaska početka prve faze radova.

Radovi u Bloku 70 su nastavak izvedenih radova u blokovima 45 i 44 i obuhvataju prostor između Gandijeve i Ulice omladinskih brigada, sa delom prema izlazu na Savsko šetalište, preneo je Beoinfo.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se nastavlja uređenje novobeogradskih blokova 45, 44 i 70 koje je stalo prošle godine "iz objektivnih razloga".

– Rebalansom budžeta u septembru opredelili smo sredstva u vrednosti od 300 miliona dinara kako bi radovi mogli da se nastave, a novim budžetom odvojićemo još sredstava kako bi se radovi okončali. Rok za završetak je maj 2023. godine, a ako nam vremenski uslovi budu dozvolili, radovi će biti završeni i brže – naveo je Šapić.

Šapić je rekao i da očekuje da će do kraja novembra biti raspisane pozicije za licitaciju za novobeogradske splavove na osnovu odluke koja je u septembru doneta na sednici gradskog parlamenta.

– Mislim da će u ovom momentu biti raspisana licitacija za oko 28 pozicija za splavove, a sada ih ima 100, što govori o tome koliko će suštinski da se promeni odnos prema ovom pitanju. Radimo sada na projektu instalacija i dovođenja te vrste infrastrukture, kako bi svaki splav mogao da ima svoj priključak na struju i vodu i da na taj način ispuni uslove koje smo postavili Odlukom o uređenju beogradskog priobalja. Oni koji ne budu imali svoju lokaciju, dobiće rešenje do kada treba da uklone svoj splav – rekao je prvi čovek prestonice.


Najavio je i uređenje Savskog šetališta u saradnji sa "Gradskim zelenilom" koje će, prema njegovim rečima, biti jedno od najlepših u Beogradu.

Dodao je da će uređenje šetališta i smanjenje splavova na tom potezu omogućiti da se vidi reka, splavovi će biti na propisnoj udaljenosti, uz protivpožarne meri, i neće smeti da budu u blizini reni bunara.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Zelenilo – Beograd" Slobodan Stanojević precizirao je da je u pitanju potez dužine 473 metra, kao i da zona intervencije iznosi 30.000 kvadratnih metara.

– Radovi obuhvataju najsavremenije uređenje, od dečjih igrališta, preko novih sadržaja, redizajniranih klupa do automatskog zalivnog sistema, nakon čega će ovi prostori biti prekategorisani i imati isti status kao, recimo, Kalemegdan – rekao je Stanojević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.