NavMenu

Ivan Stanojević, vlasnik kompanije StanTech - Naša deviza je "sva rešenja pod jednim krovom"

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.10.2022. 15:42
Komentari
Podeli

(Foto: Champiofoto/shutterstock.com)
Sva rešenja pod jednim krovom - deviza je kompanije StanTech koja se bavi projektovanjem, proizvodnjom i integracijom mašina i sistema za sekundarno pakovanje u različite vrste kartonskih kutija, kao i paletizacijom na kraju proizvodne linije.

StanTech je osnovan u Beogradu 2006. godine i trenutno ima 102 zaposlena. Kompanija se rukovodi geslom "sva rešenja pod jednim krovom", što znači da od projektnog biroa, inženjerskog tima, proizvodnje, montaže, servisa, sektora nabavke i prodaje, vodi klijente do finalnog rešenja.

U razgovoru za portal eKapija, vlasnik Ivan Stanojević otkriva da, zahvaljujući sestrinskoj kompaniji u SAD, najviše izvoze upravo na američko tržište, ali i da planiraju izlazak na tržište Bliskog Istoka, kao i da im je veoma bitno poslovanje u regionu.

Na koje projekte ste najponosniji?

- StanTech je mala kompanija koja je prisutna na više tržišta, te smo vrlo ponosni na spremnost i sposobnost da se nosimo sa zahtevima brojnih i različitih klijenata. Ponosni smo na više od 20 godina saradnje sa klijentima u USA – Maxwell Chase Technologies, od početka i sada u saradnji! Kompanija Sallers već 7 godina kupuje opremu od StanTech-a. Uvek s ponosom ističemo da je svaki naš klijent kupio više od jedne mašine kod nas, što svedoči o zadovoljstvu klijenata u saradnji sa nama.

(Foto: StanTech)

Na koja tržišta najviše izvozite i ima li razlike u zahtevima klijenata iz različitih zemalja?

- Za nas su sva tržišta važna, svaki kupac je bitan. Ima razlika u zahtevima i shvatanjima automatizacije, ali su svi veoma zahtevni! Kako bismo mogli da održimo korak sa novim tehnologijama i da ispratimo sve specifične zahteve, umnogome pomaže naša neposredna veza sa dešavanjima u USA. StanTech Packaging Machines je sestrinska kompanija u USA, što nam omogućava većinski izvoz upravo na američko tržište, do 70%. Naravno, veoma je bitno i tržište regiona, i zemalja u okruženju. Tu smo prisutni kod najvećih kompanija u prehrambenoj industriji. Naši planovi idu u pravcu izlaska i na tržište Bliskog Istoka, te se pripremamo za sajam u Dubaiju u novembru 2022. S obzirom na pokrivenost tržišta, koja su na različitim kontinentima, postoje i različiti zahtevi od strane naših klijenata, shodno veličini tržišta i potrebama.

Koliko se industrija pakovanja promenila u poslednjih nekoliko godina?

- Industrija pakovanja doživljava veliki progres shodno potrebama konačnog kupca. Možda je razvoj rešenja i novosti u oblasti pakovanja najuočljiviji, ako se poredi sa procesima ili drugim rešenjima koja postoje u dugom periodu sa manjim promenama. Robotske integracije su značajno pojednostavile i ubrzale proces utovara u kutije i paletizacije. Novosti se dešavaju i u zoni transfera kutija, lanci skoro da gube svoje mesto i ustupaju funkciju tihim i boljim rešenjima. Ubrzanja procesa su fascinantna jer prate potrebe proizvodnih linija velikih kapaciteta.

(Foto: StanTech)

Kakvi su dalji planovi kompanije?

- Dinamika rasta koju kompanija stabilno pokazuje iz godine u godinu, govori o tome da smo veoma uspešno opredelili strategiju i ciljeve za budućnost. Ono što je važno je da smo uspeli da se izborimo sa izazovima današnjice i da pronađemo svoje mesto na tržištu. Plan kompanije StanTech je da u narednom periodu nastavi da se razvija, kako na stranom tako i na domaćem tržištu i podiže ponudu u oblasti kartoniranja i paletizacije u smislu sve većih kapaciteta. Širenje kompanije zahteva i određena ulaganja, koja su za našu kompaniju prevashodno ulaganja u nove kadrove i nove tehnologije. Prezentovanje kompanije na svim značajnim međunarodnim sajmovima, takođe doprinosi prepoznatljivosti brenda StanTech, kako u smislu inovativnih tehničkih rešenja, tako i u kvalitetu, jednostavnosti i dobrom radu sa klijentima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.