NavMenu

Europapier Dunav završio akviziciju firme Hygiene Pro Team

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.01.2023. 10:37
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Janković Kečkić)
Značajan korak u širenju poslovnih aktivnosti Europapier Grupe u sektoru higijene u centralnoj i istočnoj Evropi.

Europapier Dunav d.o.o., veleprodaja papira, ambalažnog materijala, materijala za vizuelnu komunikaciju, proizvoda higijene i sredstava za čišćenje, završio je akviziciju firme Hygiene Pro Team, sa širokim spektrom proizvoda, sa fokusom na premium robne marke, sa iskusnim timom i geografskom pokrivenošću većeg dela Srbije.

Svojim ubrzanim razvojem u proteklih nekoliko godina, Europapier Dunav je postao značajan igrač na tržištu proizvoda za profesionalnu higijenu i poslednjom akvizicijom će postati tržišni lider u ovom segmentu poslovanja i otvoren za dalji dinamičan razvoj u narednim godinama.

- Verujemo da će svi postojeći kupci Hygiene Pro Team-a i Europapier Dunav-a dobiti širok i kvalitetan asortiman proizvoda, logističke usluge i stručnost koju pružaju profesionalci. Na kraju, to je omogućeno jasnom vizijom multinacionalne Europapier i Heinzel grupe kojoj Europapier Dunav pripada – rekao je Dragutin Ilić, generalni direktor Europapier Dunav-a.

Bojan Stojić, generalni direktor Hygiene Pro Team-a je dodao:

- Ponosan sam što sam sada deo Europapier Dunav-a, člana Europapier i Heinzel grupe, koji je prepoznao poziciju Hygiene Pro Team-a, naša dostignuća na tržištu, kao i naš tim. Radujemo se bliskoj saradnji i realizaciji ambicioznih ciljeva koji su zajednički definisani za naredni period.

Od 1. marta 2023. godine sektor Hygiene Europapier Dunav-a i Hygiena Pro Team poslovaće zajedno kao jedno pravno lice – Hygiene Pro Team (deo Europapier grupe) sa postojeće lokacije – Vinogradska 47e. Svi kupci higijenskih proizvoda Europapier Dunav-a biće servisirani preko Hygiene Pro Team-a.

(Foto: Ivana Janković Kečkić)
Europapier Dunav nastaviće redovno poslovanje kao zasebno pravno lice u svim ostalim segmentima svoje delatnosti.

Pročitajte više o Europapier-u, njegovim tržištima i portfoliju proizvoda na www.europapier.at


O HEINZEL GRUPI

Na četiri lokacije u Evropi, Heinzel Grupa proizvodi celulozu, papir za pakovanje i papir za časopise i trguje celulozom, ambalažnim papirom, starom hartijom i drugim proizvodima. Sa svojim fabrikama Zellstoff Pols, Laakirchen Papier, Raubling Papier i Estonian Cell, Heinzel Grupa je jedan od najznačajnijih proizvođača celuloze i papira u centralnoj i istočnoj Evropi. Tri trgovačke firme Heinzel grupe – Heinzel Sales, Europapier i Bunzl&Biach – fleksibilno odgovaraju na različite međunarodne zahteve kupaca. Uspeh grupe je zasnovan na njenom preduzetničkom duhu i posvećenosti dugoročnim partnerstvima. Održivi razvoj je centralna tačka svih aktivnosti u Heinzel Grupi.

Više informacija: www.heinzel.com

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.