Izvor: eKapija | Sreda, 23.01.2019.| 13:31

Beogradska kompanija StanTech planira izgradnju novog proizvodnog pogona 2020. (VIDEO)

Sadašnji pogon StanTech
Beogradski StanTech planira izgradnju nove proizvodne hale 2020. godine, saznaje eKapija.

- Uz novu proizvodnu halu ide i obnova proizvodnih kapaciteta i ulaganje u neke nove segmente vezane za procese proizvodnje - kažu u StanTechu.

Oni su, kako navode, trenutno u fazi odabira lokacije za novi pogon. Nakon toga biće poznata i vrednost nove investicije.

StanTech se, inače, bavi projektovanjem i proizvodnjom mašina i sistema za pakovanje. Kompanija stalno beleži rast, u smislu kadrova i portfolia proizvoda koje nude.

- Razvoj je doneo mašine i sisteme automatskog kartoniranja i robotskih sistema paletizacije. Konstruisali smo čitavu paletu brzih, automatskih sistema pakovanja proizvoda u kutiju, sa integrisanim robotskim jedinicama za ulaganje proizvoda. Zaokružen je kompletan opseg ponude koji odgovara zahtevima kupaca, naročito iz industrije hrane, gde su proizvodne linije izuzetno visokih kapaciteta - kažu sagovornici eKapije.

StanTech izlaže na svetskim sajmovima, gde ih stručna javnost posmatra, ocenjuje i poredi sa velikim svetskim kompanijama koje posluju u oblasti industrije pakovanja (Interpack u Dizeldorfu, Anuga FoodTech u Kelnu, PachExpo u Čikagu i Las Vegasu...).

- Veliki je izazov pratiti brz korak razvoja u industriji pakovanja, postavljati i osvajati ciljeve u sve većim kapacitetima, brzinama i zahtevima klijenata. Promene u firmi su značajne. Zahtevi tržišta i na istoku i na zapadu su podjednako izazovni i nama je jako važno da našom organizacijom, znanjem i kadrovskom bazom uspešno odgovaramo na te zahteve. Ovo znači da naša firma i tim koji je vodi spremno odgovara izazovima: uveli smo automatsko praćenje procesa proizvodnje, koncept rukovođenja projektima, podigli postprodajnu podršku, uvodimo nove sisteme u proizvodni proces - dodaju iz StanTecha.

Kompanija je prisutna na tržištu regiona u Sloveniji i Hrvatskoj, ali najveće izvozne rezultate beleže u SAD.

- Na američkom tržištu smo poslednjih godina postavili brojne linije pakovanja.

Osim Amerike, StanTech je uveliko aktivan na tržištu Rusije, a izvoze i u Tursku i Rumuniju (od pre godinu dana).
Podsetimo, StanTech je 2011. godine dobio nagradu za investiciju godine Aurea, koju dodeljuje poslovni portal eKapija. Nagrada je tada StanTechu uručena za konstrukciju i proizvodnju industrijske automatske mašine za sečenje povrća.

Kako kažu, nagrada Aurea za njih je bila veliki podsticaj.

- Aurea je predstavljala prepoznavanje naših rezultata od stručne javnosti u Srbiji. StanTech je prepoznat kao firma koja radi automatske sisteme nove generacije koji su prihvaćeni u Srbiji i na svetskom tržištu - dodaju oni.

Poslovni portal eKapija i ove godine je raspisao konkurs za nagradu za investiciju godine Aurea 2019, više o tome možete pogledati OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.