NavMenu

Šesnaesta dodela Virtus nagrada za filantropiju - Dobročinstva koja pomeraju granice

Izvor: eKapija Ponedeljak, 27.03.2023. 09:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SewCream/shutterstock.com)Ilustracija
Trag fondacija šesnaestu godinu zaredom dodelila je Virtus nagrade za filantropiju kompanijama, preduzećima i pojedincima, koji su tokom prethodne godine činili dobra dela, pokretali i podržavali filantropske inicijative i tako doprinosili razvoju zajednica u kojima žive i posluju.

- Dobitnica nagrade za korporativnu filantropiju je kompanija Vega IT Novi Sad. Nagrada za malo i srednje preduzeće uručena je firmi Bosis Valjevo, dok je nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i civilnog sektora pripala kompaniji Generali Osiguranje Srbija. Nagrada za individualnu filantropiju dodeljena je Mikici Petronijeviću iz Beograda, dok je dobitnik nagrade za mlade filantrope Đorđe Tomić iz Veternika, navodi se u saopštenju.

Dodeljene su i specijalne nagrade, a dobitnici su: Slobodan Vasić za individualni doprinos lokalnoj zajednici, Sandra Tomić za individualni doprinos smanjenju siromaštva, Magdalena Stanković i grupa prijatelja za podsticanje vršnjačke filantropije, dok je Nikoli Stojkoviću pripala nagrada za individualni doprinos zaštiti životinja.

- Kroz Virtus nagradu, ustanovljenu 2007. godine, Trag fondacija već 16 godina nagrađuje pojedince i kompanije koje su na odgovoran način doprinele razvoju zajednica u kojima posluju i predstavlja ih javnosti kako bi njihova dobročinstva bila inspiracija drugima da se u slične inicijative uključe. Da je došlo do pomaka u samom razumevanju ideje filantropije, ukazuje i činjenica da su filantropska davanja u Srbiji u stalnom porastu, kao i da je Srbija u prethodne dve godine zabeležila skok sa dna liste Svetskog indeksa davanja na zavidno 27. mesto - stoji u saopštenju.

Virtus nagrada za 2022. godinu se realizuje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Fonda braće Rokfeler.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.