NavMenu

Kod Nove Varoši u planu gradnja turističkog auto-kampa (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 16.08.2022. 14:13
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Dina projekt)
U selu Radijevići u Novoj Varoši u planu je parterno uređenje prostora u funkciji turističkog auto-kampa sa postavljanjem pratećih sadržaja.

Planirano je uređenje parcele uz uslov održavanja visokog kvaliteta životne sredine sa obezbeđenim servisnim punktovima za dnevni boravak posetilaca, a to su parking mesta za auto kampere - kamp kućice na točkovima i kamp prikolice i mesta za šatore; zatim obezbeđeni sanitarno-higijenski uslovi u sanitarnim čvorovima i tuš kabinama planiranim u okviru nadstrešnice-vidikovca, odmorišta sa zaklonom, dečija igrališta, posude - korpe i kontejneri za čvrsti otpad i dr. prateći mobilijar, u cilju razvoja turizma i prezentacije zaštićenog područja .

Minimalni kapacitet ovog kampa je 15 kamp mesta. Zbog konfiguracije terena i stvaranja adekvatnih uslova za parkiranje, površina jednog mesta za auto kamp i kamp prikolicu iznosi cca 70 m2, a površina za šator cca 30 m2.

Ukupna površina prostora za uređenje kampa u ovoj zoni-režimu zaštite II stepena prirodnog dobra i u užoj zoni sanitarne zaštite voda (zona II ), iznosi 2.957 m2.

U okviru kampa je obavezno postavljanje mobilnih ili montažno-demontažnih sanitarnih čvorova kao i tuš kabina.Taj sanitarni blok je planiran u okviru nadstrešnice koja će biti u funkciji vidikovca. U okviru vidikovca je prostor prijemnog pulta - recepcije za prijem kampera.

Zelenim travnatim površinama, zatim zasadima niskog autohtonog rastinja pored lokalnog puta, zasadima lišćara i četinara na parking mestima kampera obogatiti i proširiti prirodni fond ovog dela parcele koji je jako oskudan.

U kampu je planiran pristupni put unutar samog kampa, širine 6m , nasut kamenom rizlom, mestimično popločan kamenim pločama sa ulazom i izlazom na javni, lokalni put.

Sa obe strane pristupnog puta planirana su parking mesta za autokampere i auto prikolice. Parkiranje ostalih putničkih vozila je moguće samo ako su parkinzi auto kampera slobodni.

Pristup auto kampu je strogo kontrolisan kao i korišćenje vidikovca za turiste koji uživaju u splavarenju po Uvačkom jezeru i pešačenjem obilaze jezero, uređenim pešačkim stazama.

Deo prostora je planiran za šatore, dečije igralište sa mobilijarom, klupe senila-pečurke i montažno demontažni
objekat vidikovac sa sanitarnim blokom.

U cilju zaštite svih vrsta ptica i slepih miševa auto kamp će biti osvetljen sa izvorom svetlosti usmerenom ka tlu bez jakih svetlosnih izvora, reklama, lasera, rotirajućih reflektora i sl.izvora koji se usmeravaju ka nebu.

Kamp će biti pod kontrolom redara sa jasno propisanim pravilima ponašanja i reda u kampu.

Investitor je privatno lice, a urbanistički projekat je uradila agencija Dina projekt iz Prijepolja.

A.K.


Fotogalerija
Auto kamp Radijevići
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.05.2023.  |  Finansije

Ekonomisti mesecima najavljivali pad kamata, ali iz MMF-a poručuju: Ništa pre 2025.

Rast kamata je već nešto na šta smo navikli prethodnih godinu i po dana. Ekonomija je poslednjih godina bila uzdrmana brojnim globalnim neprilikama. Sva globalna previranja loše su uticala i na ekonomiju, što je rezultiralo rastom inflacije, a samim tim i povećanjem kamata. Strani stručnjaci tvrde da do pada neće skoro doći. Podsetimo od prošle godine pa sve do danas FED je ukupno deset puta povećao kamate, ECB je do sada povećala

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.