NavMenu

Otvoren prvi učenički Startap kamp u Užicu - Sticanje znanja i veština za razvoj poslovnih modela

Izvor: eKapija Sreda, 19.10.2022. 11:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
U Užicu je organizovan prvi učenički Startap kamp za đake završnih razreda srednjih škola. Kamp je oranizovan uz pomoć Regionalnog inovacionog startap centra Užice, Regionalne razvojne agencije Zlatibor i grada Užica, uz podršku programa "Šta nam teško".

Prema rečima Petra Vukotića koordinatora Regionalnog startap centra Užice, ideja je da kroz tri dana "veoma intezivnog rada na razvoju njihove poslovne ideje mladi steknu osnovne veštine i znanja potrebna za razvoj poslovnog modela i pokretanje jednog startapa".

- Veoma smo zadovoljni odzivom, jer se prijavilo 60 učenika iz svih srednjih škola u Užicu i nadam se da će i oni biti zadovoljni stečenim znanjima i veštinama - rekao je on tom prilikom.

Nataša Jovanović viši savetnik za početnike u poslovanju u RRA Zlatibor, ističe da će tokom kampa zajedno sa učenicima raditi na testiranju njihove poslovne ideje.

- Nakon tri dana interaktivnog rada koji podrazumeva teoriju, vežbe, praksu u ponedeljak 24. oktobra biće organizovano takmičenje između timova koji su učestvovali. Oni će kroz javni nastup i prezentaciju predstaviti publici svoje ideje, a svi zajedno nagradićemo učesnike i proglasiti pobednika - istakla je Jovanović, navodi se na sajtu grada.

Luka Maričić učenik četvrtog razreda Ekonomske škole veoma je zadovoljan organizacijom jednog ovakvog kampa u gradu.

- Moji drugovi i ja prijavili smo se za takmičenje jer volimo taj takmičarski duh, ali pre svega svidela nam se mogućnost da naučimo da razvijemo biznis ideje - kaže on.

Planirano je da se Starap kamp uvrsti u godišnji kalendar događaja u Užicu, ali i da se omogući prijava učesnika iz celog Zlatiborskog okruga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.