NavMenu

BiH zvanično dobila prvog serijskog proizvođača kamp kućica - Prva isporuka iz Derubis Caravans serije

Izvor: biznis.ba Petak, 25.02.2022. 14:27
Komentari
Podeli
(Foto: Derubis)
Bosna i Hercegovina je zvanično dobila prvog serijskog proizvođača kamp kućica. Naime, u prostorijama Instituta za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, osnivačici kompanije Derubis Caravans, Lejli Kraljević, uručen je Certifikat o usklađenosti za tip vozila koji je 18. februara izdalo Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno iz ove kompanije, prethodno je kompanija provela postupak homologacije u Institutu za saobraćaj i komunikacije Sarajevo. Zatim je u skladu s odgovarajućim standardima, međunarodnim procedurama i procedurama Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine, doneseno Rješenje o dodjeli VIN oznake (oznake za identifikaciju vozila) za proizvođača. Po okončanju cjelokupnog postupka, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine izdalo je Certifikat o usklađenosti tipa vozila.

Odmah po dobivanju Certifikata, isporučena je prva kamp kućica iz Derubis Caravans serije 7, generalnom distributeru za Europu i Rusiju, grupaciji Albe Alliance.

– Tržište kamp prikolica pratili smo intenzivno sedam godina i procijenili da će tržište imati sve veću potrebu za ovakvim proizvodom, naročito nakon pojave pandemije koronavirusa. Sve zemlje koje su bile u lokdaunu okrenule su se razvoju turizma unutar svojih zemalja, što je dovelo do situacije da su svi proizvođači karavana svoje proizvodne kapacitete unaprijed rasprodali do kraja 2024. godine – izjavila je Lejla Kraljević ovom prilikom, navodi se u saopćenju.

Derubis Caravans upućuje zahvalnost svima koji su ovom projektu dali vjetar u leđa s ciljem da ova zemlja ide krupnim koracima naprijed u svom razvoju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.