NavMenu

U oktobru se očekuje početak gradnje klinika za infektivne bolesti i dermatovenerologiju u Podgorici - U pripremi i projekat za novi urgentni centar

Izvor: Vijesti Utorak, 02.08.2022. 16:07
Komentari
Podeli
(Foto: Google StreetView/Screenshot)
Izgradnjom Klinike za mentalno zdravlje, koja bi trebalo da bude završena za oko godinu i po, drastično će se promijeniti stvari, jer je trenutno stanje prilično neuslovno, kazala je direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović. Najavila je i da se u oktobru očekuje početak gradnje infektivne i klinike za dermatovenerologiju.

Ukazala je da, osim smještajnih kapaciteta, savremena klinika podrazumijeva i različite vrste terapijske aktivnosti, kazavši da će na novoj klinici biti zastupljeni svi vidovi terapije koje zahtijeva moderno liječenje.

Radulović je u Bojama jutra da će na novoj klinici biti smješteno i odjeljenje za dječju psihijatriju.

Direktorica KCCG-a je rekla da bi u oktobru trebalo da počne izgradnja objekta u kojem će biti klinike za infektološka oboljenja i dermatovenerologiju, te da se bira izvođač.

Trenutno se završava i idejni projekat za kliniku za hematologiju, u sklopu koje će biti PET-CT centar.

Radulović je kazala da je urgentni centar decenijski problem i neadekvatan prostor za rad ljekara, što, kako ističe, doprinosi da pacijenti ne mogu imati brzi tretman koji bi željeli.

Kazala je da se trenutno bave projektnim zadatkom za novi urgentni centar, koji bi trebalo da bude između glavne zgrade i sadašnjeg objekta Instituta za transfuziologiju, na oko 11.000 kvadrata površine.

- To bi bila značajna prostorna i tehnička pomoć sadašnjim mogućnostima Klinčkog centra - ističe direktorica te ustanove.

Radulović je kazala da su uveli više od 40 novih metoda tokom prethodne dvije godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.