NavMenu

HMS implementirao informacioni sistem "HotelSoft" u hotelu "Izvor" u Aranđelovcu

Izvor: eKapija Utorak, 07.12.2010. 15:45
Komentari
Podeli

(Foto: A Hoteli)

HMS je završio implementaciju najsavremenijih informacionih sistema u hotelu "Izvor" u Aranđelovcu. Informacionim sistemom "HotelSoft", koji je integrisan sa svim ostalim segmentima u poslovanju hotela, pokriveno je celokupno upravljanje i poslovanje hotela. Ostvarena je integracija recepcijske aplikacije sa svim ostalim prodajnim i uslužnim delovima u hotelu: multimedijalni sistem, SOS sistem, sistem pametnih soba, PDA sobarice, restoranska aplikacija, "wellness" aplikacija...

Hotel "Izvor" se prostire na 25.000m2, sa 165 soba od kojih su 80 apartmani, tri restorana, pet barova, jednom velikom kongresnom salom i dve manje, a od dodatnih sadržaja tu su i kuglana, fitnes, igraonica, internet caffe, doktor, zubar kao i "wellness".

(Foto: A hoteli)

"Wellness" centar sadrži veliki centralni bazen (main pool), dva mala dečja bazena (two kids splashing pools), hidromasažnu kadu (whirl pool), srednji bazen (middle pool), hidro-termalni bazen (hydro-thermal pool), tepidarium (topla soba), parno kupatilo (Steam room), bio saunu, rusku banju (Russian bath), "vishy room", finsku suvu saunu (Finland dry sauna), dve sobe za masažu (Two massage rooms), vesele tuševe (Happy showers).

Hotel u Aranđelovcu je jedini objekat u Srbiji sa tolikim dodatnim sadržajima, a, osim toga, na proleće se očekuje i izgradnja najvećeg aqua parka u našoj zemlji.

Ovakav projekat je i za firmu HMS predstavljao veoma veliki poslovni izazov. Zaposleni u toj firmi su uspeli da standard u svetu vezano za informacione tehnologije prenesu upravo u hotel "Izvor" i sve pomenute sadržaje integrišu u jednu celinu, zajedno sa finansijskim delom, te u svakom trenutku omogućili kompletan uvid u "bilans stanja i uspeha".

(Foto: A hoteli)

Naime, firma HMS - "Hotel Management Systems" je, osim recepcijske i restoranske aplikacije, u hotelu "Izvor" implementirala i aplikaciju za restoranske poslove i za sobarice baziranu na prenosnim PDA računarima.

- Na taj način smo ubrzali i automatizovali sve poslove koje konobari obavljaju. Sada se prijem porudžbine vrši direktno pred gostom i istog trenutka se te informacije, porudžbine, sprovode ka kuhinji, odnosno ka šanku. Sve operacije i poslove koje su sobarice do sada radile evidencija mini bara, čišćenja sobe, kontrola sobnog inventara, prijava kvarova sada se odabirom određene funkcije na PDA računaru automatski vrši prenos određene usluge na recepciji - rekao je direktor firme HMS Zoran Radivojčević.

Multimedijalni sistem, kao standard u svetu, od skoro i kod nas u zemlji, pružiće viši rejting, veću zaradu kao i kontrolu osoblja hotelu.

(Foto: A hoteli)

Dakle, sada će gost iz svoje sobe imati mogućnost da preko hotelskih servisa samostalno da aktivira određene usluge - aktivira buđenje, pregleda kompletan meni u restoranu i poruči hranu, ima kompletan uvid u svoj hotelski račun po stavkama svih usluga, iz velike baze filmova gost može sam birati koji film želi da odgleda, a omogućeno mu je i korišćenje Interneta preko lokalne hotelske mreže. Multimedijalni sistem je integrisan sa celokupnim hotelskim sistemom i menja parametre na recepciji vezane za određenog gosta za svaku promenu ove usluge.

- Celokupan projekat u hotelu "Izvor", predstavlja najveći ponos za našu firmu - rekao je direktor firme HMS Zoran Radivojčević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.