NavMenu

Kreće rekonstrukcija terminala u Blažuju i Bihaću - Federacija dobija rezerve nafte od 66 miliona litara

Izvor: Dnevni avaz Ponedeljak, 02.05.2022. 08:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Deyan Georgiev/shutterstock.com)Ilustracija
Federacija BiH raspolagaće u skorije vrijeme s novih 66 miliona litara obavezujućih naftnih rezervi. Ovu informaciju potvrdio je za Avaz Hermedin Zornić, direktor Operator - Terminala Federacije (OTF).

Kako je pojasnio, trenutne rezerve nafte iznose sedam miliona litara, što je dovoljno da se izdrži eventualni prvi udar u slučaju bilo kakve nestašice uzrokovane rusko-ukrajinskom krizom.

- Početkom maja krećemo s totalnom rekonstrukcijom terminala u Blažuju. Kada posao bude okončan, moći ćemo uskladiti 46 miliona litara nafte. Odmah nakon Blažuja ide i rekonstrukcija terminala u Bihaću, gdje ćemo dobiti još dodatnih 20 miliona. Radi se o investiciji čija je ukupna vrijednost 40 mil KM - kaže Zornić.

Tvrdi da je Federacija prvi put nakon 22 godine krenula s velikim investicionim projektom i dobila sve moguće dozvole.

- Ovo je veliki posao i naredne godine je u planu rekonstrukcija terminala u Mostaru. Obnovom ovog terminala dobićemo dodatnih 80 miliona litara rezervi nafte. Kada se saberu Blažuj, Bihać i Mostar, imaćemo približno rezerve koje od nas traži EU, a to je oko 200 miliona litara - govori Zornić.

Zornić kaže da su rezerve nafte za tromjesečni period za sada dovoljne i da nema razloga za zabrinutost.

- Uglavnom, ne može se desiti da ostanemo bez naftnih derivata - kaže Zornić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.