NavMenu

Lokalne samouprave za pomoć poljoprivrednicima prošle godine dale 1,26 milijardi dinara

Izvor: Beta Petak, 15.04.2022. 13:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Romolo Tavani/shutterstock)Ilustracija
Subvencije koje lokalne samouprave izdvajaju za pomoć poljoprivrednicima u prošloj godini iznosile su 1,26 milijardi dinara, rekao je agenciji Beta pomoćnik ministra za poljoprivredu Aleksandar Bogićević.

On je prilikom posete Upravi grada Prokuplja naglasio da su ta sredstva velika pomoć resornom ministarstvu.

- Lokalni programi pomoći poljoprivrednicima pokrivaju sve ono što Ministarstvo ne može da obuhvati, a lokalne samouprave to prilagođavaju potrebama poljoprivrednih proizvođača sa svoje teritorije - kazao je Bogićević.

Istakao je da je cilj njegove posete Prokuplju nastavak i unapređenje saradnje sa tom lokalnom samoupravom čije se stanovništvo velikim delom bavi poljoprivrednom proizvodnjom.

- Velika je pogodnost to što će poljoprivrednici moći da koriste subvencije Ministarstva i lokalne samouprave, koje su svake godine sve veće - rekao je Bogićević.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović je kazao da je grad Prokuplje nosilac poljoprivredne proizvodnje u Srbiji po proizvodnji višnje, jer je na toj teritoriji ona zasađena na više od 2.400 hektara i po tome je na prvom mestu u državi.


Dodao je da su proizvođači višnje u prokupačkom kraju imali velikih problema u prodaji te voćke i naglasio da su svi poljoprivredni lokalni programi usmereni na poboljšanje uslova proizvodnje, kvaliteta zemljišta i proizvoda i obezbeđivanje boljeg plasmana na tržište Evropske unije.

- Izdvojili smo 2,5 miliona dinara za ispitivanje kvaliteta zemljišta, jer je naš primarni cilj unapređenje poljoprivredne proizvodnje, zbog toga što se 80% stanovnika na našoj teritoriji primarno ili sekundarno bavi poljoprivredom rekao je Aranđelović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.