NavMenu

Čačak nastavlja ulaganja u dalji razvoj dela grada oko Zapadne Morave

Izvor: Novosti Utorak, 12.04.2022. 11:08
Komentari
Podeli
Gradska plaža (Foto: YouTube/screenshot)Gradska plaža
Kompleks sportskog centra Mladost uz Čačka dobio je parking pored gradske plaže, sa više od 100 mesta, a investicija je koštala 27,5 miliona dinara.

Novina na gradskom kupalištu je i potpuno nov javni toalet, za sve koji posećuju ovaj deo grada, a osim što je prilagođen osobama sa invaliditetom, poseduje i poseban deo za majke sa bebama. Sve to se nalazi u okviru kompleksa Gradskog stadiona, odnosno između istočne tribine i severnog dela.

Gradonačelnik Milun Todorović naglašava da je lokalna samouprava tokom protekle četiri godine u ovaj deo grada uložila oko 4 mil EUR.

Tako su rekonstruisani atletski stadion i deo bedema od restorana Belvi do Borčevog stadiona, sa krakom ka Košutnjaku, te izgrađen teren sa veštačkom podlogom, a poslednja faza uređenja podrazumeva izgradnju zapadne tribine fudbalskog stadiona.

Prvi čovek Čačka naglašava da je značajna suma uložena i u kotlarnicu kod Agronomskog fakulteta, jer se očekuje proširenje njenih kapaciteta.

- Sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine smo potpisali ugovor za još osam miliona dinara, a sami ćemo obezbediti dodatnih pet, kako bismo iz kotlarnice dobijali šest megavata, te za izgradnju toplovoda i priključenje čitavog ovog kvarta na sistem daljinskog grejanja. Planiramo i dogrevanje vode i kompletnog prostora budućeg olimpijskog zatvorenog bazena, koji će se nalaziti na mestu gde je donedavno postojao kafe Montana - objašnjava Todorović.

Gradonačelnik Čačkan naglašava i da su tri miliona dinara opredeljena za uređenje leve obale Zapadne Morave - kako plaže, tako i gradskog bedema sa ljubićke strane. Takođe, u narednih nekoliko meseci, po završetku javne nabavke, pomenuti parking na Gradskoj plaži će dobiti brzi punjač za elektromobile, a u planu je i izgradnja staza pored teniskih terena.

Na kraju, najavljeno je i da će uskoro početi izgradnja parkinga pored Doma učenika, koji će imati više od 180 mesta i takođe će biti prilagođen osobama sa invaliditetom.

Mapa : Gradski stadion Čačak
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.