NavMenu

Begović: Učinićemo sve da radovi na proširenju kapaciteta NTP-a u Čačku počnu ove godine

Izvor: eKapija Utorak, 28.03.2023. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: NTP Čačak)
Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović najavila je danas, tokom razgovora sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem i predsednikom Gradske skupštine Igorom Trifunovićem, da će se raditi na proširenju kapaciteta NTP-a u tom gradu.

Begović je navela da je Čačak prepoznat od strane države zbog velikog broja projekata koji su pokrenuti u ovom gradu, dodavši da će Ministarstvo učiniti sve da radovi na proširenju NTP-a počnu već ove godine.

Prema njenim rečima, jedan od ciljeva Vlade jeste da se u toku narednih nekoliko godina udvostruči broj startap kompanija u Srbiji i da upravo one pozitivno utiču na ekonomski rast, kao što je to slučaj u svim razvijenim zemljama sveta.

Todorović je ukazao na to da je grad Čačak kupio zemljište i pribavio građevinsku dozvolu za proširenje kapaciteta NTP, kao i da ovaj grad ima želju da se dalje razvija, preneo je sajt Vlade Srbije.

Imaćemo oko 12.000 kvadrata novog prostora, dodao je gradonačelnik, iskazavši zahvalnost Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i ministarki Begović na spremnosti da u ovaj projekat ulažu.


Podsetimo, kako je za eKapiju nedavno izjavio v. d. direktora Naučno-tehnološkog parka Čačak Mirko, projektovanje novog objekta je kompletno završeno, a sada se radi na tome da se pronađe izvor finansiranja i da se odredi budžet koji će da finasira izgradnju.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.