NavMenu

Revitalizacijom Ovčarsko-kablarske klisure Srbija dobija top turističku destinaciju - U planu gradnja četiri hotela

Izvor: TopPres Ponedeljak, 26.09.2022. 14:43
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija / Aleksandra Kekić)
Revitalizacijom Ovčar Banje, Čačak, ali i čitava Srbija dobiće zavidan turistički lokalitet. Planira se izgradnja ukupno četiri hotela na teritoriji Ovčarsko-kablarske klisure, od kojih će jedan biti visoke kategorije. Ono što se prvo radi i što je preduslov za sve ostalo jeste rekonstrukcija prilaznog puta do vrha Kablara i izgradnja parking prostora.

- Ono što je u fazi realizacije, pre svega je završetak saobraćajnice u dužini od 10 kilometara ka vrhu Kablara. To je jedna od najvećih investicija u koju smo zajedno sa Vladom krenuli pre četiri godine i najkasnije do kraja sledeće godine treba da bude završena u punom formatu. Dakle 10 kilometara sa dva parkinga koji su već izgrađeni prošle i tokom ove godine. Ono što nas očekuje ove u samoj Ovčar Banji jeste parcelacija, odnosno eksproprijacija zemljišta u dogovoru sa Eparhijom Žičkom i manastrom Blagoveštenje - istakao je gradonaelnik Čačka, Milun Todorović nakon sastanka Radne grupe za revitalizaciju Ovčarsko-kablarske klisure.

Planirana je i izgradnja mosta koja će spojiti levu i desnu obalu Zapadne Morave i na taj način povezati Čačak i Lučane. Očekuje se da bi u narednih deset dana trebalo da bude završen projekat sa građevinskom dozvolom za izgradnju RH centra.


Direktorka Zavoda za zaštitu prirode istakla je da će projekat revitalizacije Ovčarsko-kablarske klisure oživeti čitav ovaj predeo.

- Projekat je jako značajan zato što će oživeti ceo ovaj kraj, zato što će pružiti jednu novu, kvalitetniju dimenziju. Praktično kroz ovaj projekat, prikazaćemo sva naša prirodna dobra u ovom prostoru koja imamo. U skladu sa planskom dokumentacijom rade se razvojni projekti ovoga kraja, od vidikovca do različitih infrastrukturnih projekata. Zavod je uključen u sve to, kroz svojeuslove, kroz sugestije za izradu projekata - direktorka Zavoda za zaštitu prirode Republike Srbije, Marina Šibalić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.