NavMenu

"Nije otpad svaka ambalaža, nauči šta je reciklaža" - Edukacija o ekologiji od 8. do 12. novembra u Pančevu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 08.11.2010. 09:54
Komentari
Podeli

Kompanija "Henkel" već drugu godinu za redom učestvuje kao partner u projektu "Nije otpad svaka ambalaža, nauči šta je reciklaža". Taj program Srpskog hemijskog društva i Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu koje je podržalo i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, biće održan od 8. do 12. novembra u Pančevu.

Predavači Srpskog hemijskog društva i Tehnološko-metalurškog fakulteta će, kroz diskusije, predavanja i primere iz prakse ukazati đacima OŠ "Isidora Sekulić" na važnost reciklaže, jedne od osnovnih komponenti odgovornog ponašanja prema prirodnom okruženju. U okviru edukacije, učesnici programa će posetiti i Sanitarnu deponiju u Pančevu.

- Projekat je ustanovljen u cilju edukacije dece o pravilnom postupanju sa otpadom i zaštiti životne sredine. Edukacija se sprovodi kroz različite aktivnosti i vršnjačku razmenu znanja. Po završetku projekta, škole treba da nastave učešće u novim programima, i nastave rad kao eko-škole. Cilj je i povezivanje eko-škola u jednu mrežu, kako bi se obezbedila čistije i bezbednije prirodno okruženje - izjavila je povodom početka projekta Bojana Vukadinović sa Tehnološko-metalurškog fakulteta, inače jedna od predavačica.

- Kompanija "Henkel", u skladu sa svojim osnovnim korporativnim vrednostima, već drugu godinu za redom rado učestvuje u projektu, i tako daje svoj doprinos očuvanju životne sredine kroz edukaciju dece. Želimo da pokažemo da za čistije prirodno okruženje nisu dovoljne samo reči, već je potrebna konkretna akcija, i da za nas kompanijske vrednosti nisu samo slovo na papiru - izjavila je Milica Kokora iz sektora korporativnih komunikacija u "Henkelu".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Divac: Za prve četiri faze rekonstrukcije aerodroma "Ponikve" pribavljene građevinske dozvole

Za prvе čеtiri fazе rekonstrukcije aerodroma "Ponikve" su vеć pribavljеnе građеvinskе dozvolе, dok jе za pеtu fazu pribavljanjе dozvolе u postupku. Ali, da bi sе bilo šta uradilo, bilo jе potrеbno jе da sе ovaj tеrеn u potpunosti očisti od zaostalih mina, iz bombardovanja 1999. godinе, ali i iz prеthodnih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.