NavMenu

Dve kompanije planiraju ulaganje više od 150 mil EUR u biznis zone u Podgorici - Posao za blizu 1.500 ljudi

Izvor: eKapija Subota, 25.12.2021. 13:57
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/falco)
Kompanije Trust Construction i KIPS planiraju započinjanje poslovanja u biznis zonama u Podgorici, što podrazumijeva višemilionska ulaganja i otvaranje blizu 1.500 novih radnih mjesta.

Naime, kako je saopšteno iz PG Biroa, Komisija za vrednovanje ponuda za izbor korisnika biznis zona donijela je odluku o utvrđivanju rang liste po javnom pozivu za izbor korisnika i dodjeljivanje parcela za izgradnju objekata u biznis zonama. Komisija je ocijenila da su ponude koje su dostavili Trust Construction d.o.o. i KIPS d.o.o. formalno ispravne i finansijski prihvatljive.

- Trust Construction ponudio je izgradnju komercijalnog, kongresnog i hotelskog centra, kao i centra za pružanje zdravstvenih usluga sa pratećim sadržajima. Vrijednost planirane investicije iznosi 117.249.062,73 EUR sa dodatnih 15 mil EUR za infrastrukturno opremanje biznis zone. Ova ponuda podrazumijeva 1.425 novozapošljenih lica - navode iz Glavnog grada.

Kips je predvidio izgradnju tržnog centra, a vrijednost investicije je 34,03 mil EUR sa otvaranjem 70 novih radnih mjesta. Za infrastrukturno opremanje biznis zone Kips je planirao dodatnih 4,18 miliona.

Glavni administrator Vuksan Vuksanović smatra da je ovo izuzetan doprinos razvoju ekonomije u Podgorici i pospješivanju ekonomskih aktivnosti, te da je za očekivati da će već iduće godine započeti realizacija ovih investicija, čime će se otvoriti značajan broj radnih mjesta za naše sugrađane.

- Glavni grad je u prethodnom periodu preduzeo čitav niz koraka koji se odnose na valorizaciju zemljišta koje je u našem vlasništvu, a kao rezultat ovog rada imamo Odluku o utvrđivanju rang liste i dva privredna subjekta koji će realizovati različite privredne aktivnosti na teritoriji Podgorice - istakao je Vuksanović, dodajući da jedan broj dostavljenih prijava na javni poziv nije bio formalno ispravan i iz tog razloga nijesu bile vrednovane od strane Komisije.

Vuksanović je podsjetio da ove dvije ponude podrazumijevaju izgradnju tržnih centara, kao i obezbjeđivanje komercijalnih sadržaja i ono što je najbitnije izgradnju zdravstvenog centra, čime će se u značajnoj mjeri unaprijediti ponuda zdravstvenih usluga u Podgorici.

Novi Javni poziv za izbor korisnika biznis zona će biti raspisan u prvom kvartalu 2022. godine, što će stvoriti nove uslove za jačanje investicionih aktivnosti i dalje ekonomsko osnaživanje Podgorice.

- Podsjećamo, realizacijom cjelokupnog projekta biznis zona procjenjuje se da će Podgorica dobiti preko 2.500 novih radnih mjesta - zaključuju iz Glavnog grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.