NavMenu

Razvojni i Garancijski fond Vojvodine i Garantni fond RS formiraju regionalnu Asocijaciju za održivi razvoj

Izvor: eKapija Utorak, 09.11.2021. 10:09
Komentari
Podeli
(Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)
Direktori Razvojnog i Garancijskog fonda Vojvodine Goran Savić i Đorđe Raković sa saradnicima boravili su u dvodnevnoj poseti Garantnom fondu Republike Srpske. Delegaciju iz Vojvodine ugostio je direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar, nakon čega je upriličen sastanak sa ministrom finansija Republike Srpske Zorom Vidović.

Tokom sastanka ministarka je izrazila spremnost Vlade Republike Srpske za podršku aktivnostima koje provode ove tri institucije. Na sastanku se razgovaralo o mogućem pravcu proširenja obavljanja delatnosti Garantnog fonda Republike Srpske, njegovoj odluci i spremnosti za ulazak u proces akreditacije Garantnog fonda za upravljanje projektima Zelenog klimatskog fonda. Zaključeno je da bi se na ovaj način obezbedilo kandidovanje i upravljanje projektima koje finansira Zeleni klimatski fond po prioritetima koji su od nacionalnog značaja za dalji rast i razvoj privrede, saopšteno je na sajtu Garantnog fonda RS.

Ministar finansija Zora Vidović podržala je inicijativu ove tri institucije za formiranje Regionalne asocijacije za održivi razvoj čiji će članovi, nakon formiranja, biti privatne i javne kompanije zainteresovane za rad asocijacije, a koje svoje poslovanje unapređuju u skladu sa novim tehnologijama održivog razvoja, prelaskom na obnovljive izvore energije s ciljem smanjenja emisije štetnih gasova i očuvanja životne sredine.

Cilj asocijacije će biti okupljanje svih zainteresovanih učesnika s ciljem edukacije za brži pristup finansiranju projekata održivog razvoja kao i organizovanje regionalnih konferencija koje će imati za cilj razmjenu znanja i iskustava u njihovom sprovođenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.