NavMenu

Nedostatak novca i radnika sprečava detaljno uređenje centralnog jezera u Zrenjaninu

Izvor: Zrenjaninski Četvrtak, 15.10.2020. 12:19
Komentari
Podeli
Zrenjanin (Foto: Aktron / Wikimedia Commons)Zrenjanin
Planovi za ozbiljnu rekonstrukciju centralnog jezera u Zrenjaninu postoje još od 2018. godine, od kada je Ustanova Rezervati prirode od JVP Vode Vojvodine preuzela ingerencije nad gradskim jezerima.

Problemi sa dokumentacijom obeležili su prošlu godinu, a ovu će obeležiti pandemija koronavirusa. Tek, od ozbiljnijih radova, po svemu sudeći, ni do kraja godine neće biti ništa.

U međuvremenu, jezero kod zgrade zrenjaninskog suda polako osvaja i trska, a gde je ona, tu je i mini deponija u vodi koju stvaraju neodgovorni pojedinci.

- Nedostatak novca, ali i radnika, učinili su svoje. Ove godine nismo uspeli ni da repariramo vodoskok, odnosno plutajuću fontanu u jezeru, koja nema samo estetsku, nego i funkciju prečišćavanja vode. Početkom godine, kada je postavljana talpa za plivanje za časni krst, prekinuto je snabdevanje pontona strujom. Kako ponton nije ozbiljno repariran od kada je postavljen, za sređivanje je bilo potrebno više novca. Njega nije bilo, a sada nam nedostaju i radnici - objašnjava za portal zrenjaninski.com direktor Rezervata prirode Dejan Jovanov.

Jovanov dodaje da se obale centralnog jezera kose koliko je to moguće u ovakvim uslovima. Napominje da je košenje trske nebezbedno za radnike Čistoće i zelenila.

- Naš radnik jednom do dva puta nedeljno pokupi smeće, ali očigledno ni to nije dovoljno - zaključuje Jovanov.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.