NavMenu

Druga kasarna u vlasništvu grada - Subotica gradi industrijski park na 53 hektara zemljišta

Izvor: Dnevnik Petak, 26.02.2010. 08:38
Komentari
Podeli

Bratislav Pejković i Saša VučinićBratislav Pejković i Saša Vučinić

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i direktor Direkcije za imovinu Bratislav Pejković potpisali su kupoprodajni ugovor o preuzimanju vojne imovine, koja će biti iskorišćena za osnivanje industrijskog parka. Reč je o 53 hektara zemljišta kod "Lohera", te o tzv. Drugoj kasarni i poligonu iza nje. Ugovorom je predviđeno da rok otplate bude 120 dana, a njegova vrednost iznosi oko 180 miliona dinara.

Na pitanje kako će Grad pribaviti potrebna sredstva za otplatu ove investicije Saša Vučinić je rekao:

- S obzirom na to da imamo budžetskih problema, ići ćemo na dugoročni bankarski kredit. Što duži rok otplate i što duži grejs period, to je za nas bolje, jer prvi put ulažemo u nešto što treba da donese novac ovom gradu. Mislim da je ovo najznačajniji posao koji je u poslednjih 20 godina urađen za ovaj grad.

On je objasnio da će Grad dug od oko 178 miliona dinara isplatiti u roku od četiri meseca.

- Ovim dogovorom sa ministarstvima odbrane i poljoprivrede grad je došao u posed od 200 hektara odnosno dva miliona kvadrata građevinskog zemljišta. Sada Subotica više neće imati problem da privuče investitore, a planirano je da se uloži i u poboljšanje infrastrukture u okolini kasarni. Mislim da smo okončali jedan od najbitnijih poslova u gradu. Bitne su investicije poput prečistača, bazena i Narodnog pozorišta, ali sada smo u mogućnosti da ponudimo zemljište investitorima, imamo prostor za izgradnju industrijskog parka, što otvara i mogućnost otvaranja novih radnih mesta. Izuzetno sam zadovoljan obavljenim poslom – rekao je Vučinić.

U međuvremenu, dok i Skupština grada ne donese odluku o kreditiranju, gradonačelnik kaže da lokalna samouprava već radi na izradi planske dokumentacije kao i na proceduri javne nabavke u okviru koje je i bankarski kredit.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.