NavMenu

Beograd dobija plato u čast Raše Popova - Završetak radova za dva meseca (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.05.2020. 11:44
Komentari
Podeli
(Foto: Služba gradskog urbaniste)
Prostor između zgrade Gradske uprave u 27. marta i stambene zgrade kod broja 33 biće uređen i pretvoren u park koji će nositi ime našeg književnika, publiciste i glumca Raše Popova.

- Završetak radova planiran je za dva meseca. Projekat je izradilo JKP Zelenilo Beograd, koje takođe izvodi i radove - rekli su za eKapiju iz kancelarije glavnog gradskog urbaniste.
(Foto: Služba gradskog urbaniste)

Na samom platou, koji će biti površine 2.800 m2, nalaziće se i statua Popova, koju je domaći umetnik Boris Deheljan sačinio od čeličnih matica i šrafova.

(Foto: Služba gradskog urbaniste)
- Na 2.800 m2 postavićemo koloritni zastor od poliuretanskih boja, 25 klupa, biće postavljeno 31 stablo u žardinjerama i drugo zelenilo, posađene travnate površine. Napravićemo parkiralište za bicikle, postavti novu rasvetu i đubrijere - najavio je ranije glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.