NavMenu

Do Londona za manje od 100 EUR - pri kraju pregovori mađarske kompanije "Wizz Air" i beogradskog aerodroma

Izvor: Blic Četvrtak, 14.01.2010. 10:02
Komentari
Podeli

Na Aerodromu "Nikola Tesla" značajno je uvećan obim saobraćaja ka Evropi nakon ukidanja viza za države potpisnice Šengenskog sporazuma, a obim saobraćaja će po svemu sudeći nastaviti da raste. Kako "Blic" nezvanično saznaje, pregovori Aerodroma "Nikola Tesla" sa mađarskim niskotarifnim avio-prevoznikom "Wizz Air" su u završnoj fazi, a ova kompanija bi u početnom periodu iz Beograda letela ka dve evropske destinacije - London i Dortmund.

Tako bi Beograd dobio još jednu direktnu vezu sa glavnim gradom Ujedinjenog Kraljevstva, s obzirom na to da na ovu destinaciju već lete "Jat Airways" i "British Airways".

Inače, Aerodrom "Nikola Tesla" saopštio je da je od 19. decembra broj putnika ka evropskim metropolama povećan za više od 20% u odnosu na isti period prošle zime. Od velikih gradova najveći porast broja putnika je ka Milanu (45%), Minhenu (44%), Pragu (40 %), Rimu (32%) i Beču (30%), dok je na nedavno uvedenoj liniji ka Budimpešti popunjenost aviona blizu 80%.

Kada je mađarski "Wizz Air" u pitanju, predstavnici ove kompanije su krajem prošle godine već dolazili u našu prestonicu i tada je najavljeno da bi ova kompanija letela iz Beograda do više destinacija u Evropi, kao i da su spremni da u Beogradu naprave svoju bazu. Za prvo vreme poslovanja izvesne su dve pomenute linije, dok se ideja o bazi ne bi realizovala u početnom periodu poslovanja. "Wizz Air" je, inače, kompanija koja sleće na britanski aerodrom u Lutonu, koji je bazični za mnoge niskotarifne prevoznike, kao što je na primer britanski "Easy Jet" koji ga koristi i kao svoje sedište. Aerodrom godišnje opslužuje oko 10 miliona putnika i ima odlično organizovan prevoz do centra Londona.

Kao i kod svih niskotarifnih kompanija, i kod "Wizz Air" važi pravilo da najjeftinije karte treba rezervisati nekoliko meseci ranije pre putovanja. Tako se na sajtu "Wizz Air", primera radi, mogu naći povratne karte za Budimpeštu po ceni nižoj od 100 EUR, ukoliko se putuje u oktobru. S druge strane, onaj ko reši da iz Bukurešta putuje do Londona već u februaru, treba da računa sa najnižom cenom karte od 189 EUR. Trenutno kod domaćeg avio-prevoznika "Jat Airways" moguće je za polovinu februara kupiti povratnu kartu do Londona za 23.206 dinara, odnosno oko 240 EUR.

U Srbiji već saobraćaju tri lou kost kompanije, a od 1. februara će stići i poznati loukoster "Niki" u vlasništvu slavnog vozača formule Nikija Laude, koji će leteti iz Beograda do Beča. Cena povratne karte kod ovog prevoznika kreće od 58 EUR sa svim taksama.

Kuda sve leti "Wizz Air"

Kompanija "Wizz Air" leti na više evropskih destinacija sa aerodroma u Poljskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Ukrajini i Češkoj. U pitanju je 150 destinacija u 21 zemlji. Leti isključivo avionima marke "Airbus" i u floti ih trenutno ima 26. Najatraktivnije destinacije su: Barselona, London, Madrid, Milano, Palma de Majorka, Venecija, Napulj i Rim.

(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Blic" od 14.01.2010.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.