NavMenu

Pokretanje nabavke za izgradnju 133 stana u naselju Dr Ivana Ribara u Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 15.04.2020. 15:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Billion Photos/shutterstock.com)Ilustracija
U okviru devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa, Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd pokreće nabavku za izgradnju 133 stana u beogradskom naselju Dr Ivana Ribara.

Stanovi su namenjeni izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koji žive na teritoriji Srbije.

Raspisivanje nabavke za izbor izvođača radova očekuje se krajem aprila, a nabavka će biti objavljena na sajtu www.piu.rs.

Potpisivanje Ugovora sa izvođačem radova očekuje se u julu, a rok za izgradnju stanova je 400 dana, navedeno je u saopštenju JUP.

U narednom periodu planirano je useljenje 276 korisničkih porodica u Novom Sadu u okviru petog potprojekta, dvadeset u Užicu, 16 korisničkih porodica u Bačkoj Palanci, dok će u Bačkom Petrovcu stambeno pitanje rešiti tri korisničke porodice.

Takođe, u okviru petog projekta Regionalnog stambenog useljenja planirano je useljenje korisnika u Valjevu, Novom Pazaru, Irigu, Užicu, Požarevcu i Svilajncu.


Regionalni stambeni program

Regionalni stambeni program (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.