Izvor: eKapija | Četvrtak, 27.02.2020.| 15:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Svečano otvoren hotel Mona Plaza u Beogradu - Cilj kompanije da ima hotele širom regiona

Novi hotel kompanije Mona Hotel Management - Mona Plaza, otvoren je danas na donjem Dorćolu u Beogradu.

Hotel sa 4 zvezdice i 170 smeštajnih jedinica se prostire na gotovo 20.000 m2. Investicija od 30 mil EUR, koju je uložila kompanija Mona u ovaj hotel, a u okviru kojeg je posao našlo više od 150 ljudi, doprineće afirmaciji starog Dorćola a time i razvoju hotelijerstva i turizma Srbije, poručeno je na otvaranju hotela Mona Plaza.

U okviru hotela nalaze se i konferencijski i banket prostor kapaciteta više od 1.000 osoba, gastro bar i restoran, fitnes i spa centar i parking.

Izgradnja hotela Mona Plaza najveća je investicija od osnivanja kompanije Mona, rekao je na svečanom otvaranju predsednik Upravnog odbora kompanije Mona Hotel Managment Tomislav Momirović.

Tomislav Momirović

On je istakao da se Mona za tu investiciju spremala 20 godina i da nije slučajno što su pre nekoliko godina krenuli u projekat, na kojem je bilo angažovano više od 2.500 radnika.

Ivan Vitorović, generalni direktor Mona Hotel Management za eKapiju je rekao da je otvaranje hotela u Solunskoj 21, bilo sasvim logično, jer je ta lokacija već 30 godina u vlasništvu preduzeća Mona.

- Na toj lokaciji nalazile su se prostorije modnog dela i fabrika Mona. S obzirom na to da se poslednjih deset godina donji Dorćol razvija, imati proizvodnju u centru grada nije racionalno, te smo odlučili da investiramo. Znali smo da će paralelno sa našom gradnjom krenuti i drugi investitori u vidu stanogradnje, a imali smo i tu sreću da se gradi i poslovno-stambeni kompleks K Distrikt. Etablirali smo jednu sjajnu lokaciju koja će sa lajn parkom, koji će biti od Belgrade Waterfronta do same Marine Dorćol, dati novi elan ovom delu Dorćola - kaže Vitorović.

Cilj kompanije je, kako kaže Vitorović, da u narednih pet godina, pored postojećih pet, etabliraju još 5 novih objekata, kao i da sa postojećih 450 do 500 soba dođu do minimum 1.000 soba i 1.000 zaposlenih.

- Želimo i da imamo dva brenda, Mona Plaza u kategoriji "4 plus" zvezdice i kategoriju "argo", takozvani "garni limited service", ne samo u Srbiji već i u regionu - Crnoj Gori, BiH, Severnoj Makedoniji. Ali, naravno plediramo i na Hrvatsku, Sloveniju i Grčku gde idu naši turisti i gde tek očekujemo da se region otvori. U tom pravcu, u narednom periodu, kretaće se naše investicije - kaže za eKapiju Vitorović.

Inače, hotel Mona Plaza je izgrađen na mestu prve jugoslovenske fabrike čokolade, čiji je tvorac - trgovac i industrijalac Kosta Šonda.

Menadžment hotela je preuzeo negovanje tradicije koja je obeležila jedan period upravo na ovoj lokaciji, tako da svi gosti u hotelu, pored domaće i internacionalne kuhinje, mogu da uživaju u jedinstvenom pristupu služenja hrane, ukusu originalne Olga torte i drugim desertima iz Šonda poslastičarnice.

Svečanom otvaranju prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar trgovine, turizma i telekomuniacija, Rasim Ljajić kao i preko 300 zvanica i poslovnih partnera kompanije Mona, kao i kompanije Mona Hotel Management.

Podsetimo, hotel Mona Plaza, prve goste je primio u decembru, kada je i zvanično otvoren.

S. P.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.