NavMenu

Dubrovnik uveo "car sharing" sistem sa 30 električnih vozila

Izvor: eKapija Petak, 25.10.2019. 17:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Usluga zajedničkog korišćenja vozila, tzv. "car sharing", kroz projekt 30 električnih automobila Avant2Go, predstavljena je u Dubrovniku, a tamošnji radonačelnik Mato Franković je rekao kako je sistem povoljan i omogućava bržu i kvalitetniju mobilnost građana i turista.

Franković očekuje da će prednosti prvog sistema takve vrste u Hrvatskoj Dubrovčani moći da vide za nekoliko godina, prenosi portal Startbih.

- Parking mesta su rezervisana pa nema gubljenja vremena pri traženju, a nismo pritom uzeli mesto građanima. Planiramo u budućnosti značajno da ograničimo korišćenje automobila u zoni istorijskog jezgra pa će i ovaj sistem tome pomoći - rekao je Franković.

Osnivač kompanije Avant Car Matej Čer istaknuo je kako je Avant2Go projekat koji donosi ekološki prihvatljiva rešenja.

- Umesto da koristite svoje vozilo, koje troši i kvari se, mi vam nudimo novo rešenje koje bi postupno moglo doneti puno koristi građanima. Počinjemo u Dubrovniku i očekujemo da ćemo se širiti na ostatak regije - rekao je Čer.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.