NavMenu

Izgradnja nove zdravstvene ustanove u Kaluđerici polovinom oktobra - tender za izvođače radova u toku

Izvor: Danas Četvrtak, 10.09.2009. 09:10
Komentari
Podeli

Izgradnja dugo očekivanog doma zdravlja, na radost žitelja naselja Kaluđerica, trebalo bi da počne polovinom oktobra. Prema rečima Dragane Jovanović, sekretarke za zdravstvo, konačno su se stekli svi uslovi i dobijeni svi papiri kako bi sve bilo spremno za gradnju.

- U toku je tender za izvođača radova, koji bi ubrzo trebalo da bude završen. Dom zdravlja u Kaluđerici biće izgrađen prema svim evropskim standardima i imaće sve potrebne zdravstvene službe - rekla je dr Jovanović.

Predsednik Skupštine gradske opštine Grocka Goran Pekarski istakao je da izgradnja novog doma zdravlja neophodna, budući da je stara ambulanta u veoma lošem stanju.

- To je baraka od oko 150 m2, od kojih odeljenje opšte prakse zauzima nekih desetak m2. Pored toga ima i dečje odeljenje, apoteku, ginekologiju, međutim sve to više nije za upotrebu. Trenutno razmatramo objekte u koje ćemo da izmestimo već postojeće službe. Našli smo dva lokaliteta. Jedan je privatna kuća koju su vlasnici ustupili za potrebe ambulante i eventualno laboratorije. Dok je drugo mesto sala mesne zajednice, koju ćemo pokušati da preuredimo i osposobimo za pojedine službe - rekao je Pekarski.

On je dodao da je izmeštanje službi neophodno, kako bi se olakšalo građanima Kaluđerice, jer bi u suprotnom morali da idu u domove zdravlja u Grocku i Vinču, a tada bi se i tamo stvorile velike gužve. Prema rečima Pekarskog stara ambulanta, odnosno baraka, biće srušena.

- Izgradnja nove ambulante u planu je već 20 godina, pre petnaestak godina počelo se sa nekim radovima, i izgrađen je jedan deo, ali na tome se stalo. Tako da je sada i to zrelo za rušenje - naveo je predsednik Skupštine gradske opštine Grocka.

Zgrada na četiri nivoa

Kako je objasnio Goran Pekarski novi objekat biće izgrađen na četiri nivoa, sa niskim prizemljem i dva sprata, na oko 2.000 m2 i planiran je da se izgradi za godinu dana. Pored svih neophodnih zdravstvenih službi imaće i protivpožarni put, parking, kao i odgovarajući prilaz za osobe sa invaliditetom.

(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Danas" od 10.09.09.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

U prostoru Ložionice biće i Američki kulturni centar - Potpisan memorandum o razumevanju

Državna podsekretarka SAD za javnu diplomatiju Elizabet Alen je zajedno sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i čelnicom Nacionalne platforme "Srbija stvara" Anom Ilić danas potpisala memorandum o razumevanju da Američki kulturni centar bude u zgradi Ložionice nekadašnje Glavne železničke stanice. Alen je rekla da će to biti "turbo mašina" koja će pokrenuti odnose SAD i Srbije. Ona je najavila da će taj prostor kada bude

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.