NavMenu

Kožara "Partizan" počinje proizvodnju do kraja avgusta

Izvor: Beta Subota, 15.08.2009. 18:30
Komentari
Podeli


U fabrici kože "Partizan" u Kragujevcu za desetak dana počeće proizvodnja sa uposlenošću kapaciteta od 90%.

Vlasnik "Partizana" Aleksandar Aleksić rekao je da su radnici do 17. avgusta na kolektivnom godišnjem odmoru i da se u fabrici za to vreme obnavlja oprema.

- Planiramo da za desetak dana počnemo sa proizvodnjom jer smo obezbedili hemiju u vrednosti od 40.000 EUR, a krajem sledeće sedmice iz Engleske treba da stignu delovi mašina, noževi za skidanje kože, koje smo poslali na obradu - rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, proizvodiće se za domaće tržište, ali u toku su pregovori o poslovnoj saradnji sa novim partnerima iz Italije.

- U "Partizanu" je zaposleno 65 radnika i oni primaju koliko toliko redovne zarade, a doprinosi se uredno uplaćuju - rekao je Aleksić.

On je naveo da nema profita, kao i da je firma imala velika potraživanja radnika iz prethodnog perioda što je otežalo poslovanje.

Za izmirenje tih obaveza "Partizan" nije povukao sredstva od 500.000 EUR iz Fonda za razvoj Republike Srbije, jer preduzeće nije dobilo potrebne garancije banke.

- Nismo dobili bankarske garancije pošto nismo mogli da stavimo novu hipoteku jer već imamo jednu na 5 mil EUR za kredit od milion evra - objasnio je Aleksić i izrazio očekivanje da će taj problem biti rešen kada se oslobodi još jedna hala za novu hipoteku.

Prema rečima Aleksića, za sve zaostale zarade i povezivanje staža radnicima, uplaćeno je više od 40 miliona dinara, a sredstva je obezbedila matična firma "034", čiji je vlasnik njegov otac Jovan Aleksić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.