NavMenu

Ko je hranio i gostio učesnike i goste teniskog turnira Serbia Open 2009?

Izvor: eKapija Sreda, 03.06.2009. 13:13
Komentari
Podeli

Prošao je prvi veliki teniski turnir u Srbiji, Serbia Open 2009. Gosti su otišli zadovoljni, domaćini su već počeli da odbrojavaju manje od 365 dana za naredni, drugi Serbia Open. Gledaoci i učesnici su osećali da sve protiče u harmonijskom redu, ali se nisu videli svi oni "bitni" akteri, koji su još kako bili zaslužni za sve one pohvale koje su narednih dana usledili.

Uredništvo "eKapije" je želelo da predstavi neke od važnijih aktera, pa smo na temu smeštaja i keteringa razgovarali sa Sandrom Igrić, finansijskim direktorom i Jusufom Kamberom, direktorom F&B sektora Hotela Holiday Inn u Beogradu.

Evo nekih zanimljivih odgovora.

eKapija : Ko je bio najveći konkurent timu Holiday Inn-a za dobijanje ovog prestižnog posla ?

Po našim saznanjima, dakle nezvanično, nismo imali konkurenciju pri dobijanju ovog posla.

eKapija : Koji su bili vaši zadaci na ovom projektu?

Hotel Holiday Inn je imao ekskluzivno pravo obezbeđivanja hrane za Serbia open. Imali smo tri restorana u kompleksu na Dorćolu. U prvom je jelo osoblje turnira (uključujući i volontere, sudije ...) kao i novinari koji su pratili Serbian open. U drugom restoranu su bili služeni igrači, dok je treći restoran bio na raspolaganju svim posetiocima turnira, a u njemu je služena brza hrana. Umalo da zaboravimo, postojao je i VIP restoran, koji je bio rezervisan za VIP zvanice, uključujući i sponzore.

eKapija : Koliko ste ljudi hranili u okviru turnira ?

Što se tiče osoblja i novinara na turniru, ugovoreno je bilo 1100 porcija dnevno, a ukupno je bilo isporučeno oko 11 000 obroka. Kada je reč o igračima, postojala je tabela obroka, pošto se vodilo račina o namirnicama koje oni konzumiraju. Dnevno je stoga, za igrače pravljeno između 80 i 260 obroka, a oko 1600 obroka ukupno za vreme trajanja čitavog turnira. Što se tiče publike, nemamo precizan broj izdatih obroka. Ipak, ono što je bilo primetno je bilo da se broj gledalaca, a samim tim i obroka enormno povećao sa početkom učešća Novaka Đokovića, bilo kog dana na turniru.

ekapija : Kako ste transportovali hranu sa Novog Beograda ?

Nismo je transportovali, na Dorćolu, u samom kompleksu smo imali instaliranu kuhinju, sva hrana je bila pripremana na licu mesta, u boksevima koji održavaju željenu temepraturu. Sama kuhinja je bila, bez ikakve dileme, na nivou hotelske.

eKapija : Večernje zakuske na mestu održavanja turnira, da li ih je bilo i šta su sve obuhvatale ?

Nije bilo večernjih zakuski, nekoliko puta u toku dana je bio organizovan ketering za novinare. Između ostalog, Goran Đaković je jednom prilikom u Plavom vozu, koji se nalazio na šinama pored ulaza u SC "Gale Muškatirović" organizovao prijem za novinare.

eKapija : Da li planirate da i sledeće godine učestvujete na ovom prestižnom teniskom turniru?

Još pitate, naravno da bismo voleli, sve zavisi od organizatora. A ono što smo čuli od njih, rekli su da smo pokazali vrhunski profesionalizam. Dakle, ne vidimo razloge da i iduće godine ne pričamo sa Vama o tome - kako smo radili svoj posao na Serbia Open 2010!

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kreće dugoočekivano probijanje podvožnjaka između novobeogradskih bulevara Umetnosti i Crvene armije

Posle nekoliko neuspešnih poglavlja na temu izrade tehničke dokumentacije i izgradnje podvožnjaka između novobeogradskih Bulevara umetnosti i Bulevara Crvene armije i posle konačno uspešnog tendera koji je okončan u kasnu jesen prošle godine, krenuli su i dugoočekivani radovi na ovoj lokaciji. Posao probijanja podvožnjaka ispod železničke pruge Beograd-Novi Sad i Beograd-Šid, podsetimo, dobio je konzorcijum ponuđača u kome su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.