NavMenu

Potpisan Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa Španijom

Izvor: Beta Ponedeljak, 09.03.2009. 18:35
Komentari
Podeli


Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio je danas (9. mart 2009. godine) da su Srbija i Španija u Madridu potpisale Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, koji bi trebalo da podstakne španska ulaganja u Srbiju.

- Taj sporazum će biti stimulans investitorima iz Španije da dođu u Srbiju, olakšaće poslovanje španskih kompanija na srpskom tržištu, ali i srpskih kompanija u Španiji- izjavio je Milosavljević u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

Kako je rekao, sporazum će biti povoljan i za sve građane Srbije i Španije, uključujući i sportiste i kulturne radnike koji sarađuju na nivou dve zemlje.

Milosavljević je najavio da će sutra biti održan sastanak sa poslovnim ljudima, na kojem će se razgovarati o konkretnim investicijama i unapređenju ekonomske saradnje i trgovine dve zemlje.


- Spoljnotrgovinska razmena dve zemlje prošle godine bila je oko 300 mil USD- rekao je Milosavljević i dodao da je veliki deficit na strani Srbije.

Prema njegovim rečima, izvoz iz Srbije bio je oko 50mil USD, a uvoz iz Španije 250 mil USD.

- Ima prostora za povećanje razmene i bitno je da istražimo tržište Španije i da odredimo proizvode koje bi mogli da plasiramo na to tržište- rekao je Milosavljević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.