NavMenu

Rešenje zavisi od metroa - predviđene još dve saobraćajne trake u Bulevaru kralja Aleksandra

Izvor: Danas Sreda, 04.03.2009. 09:18
Komentari
Podeli

Ukoliko bude usvojen nacrt plana detaljne regulacije saobraćajnice Bulevar kralja Aleksandra, mnogi objekti na potezu od Cvetkove pijace do Ustaničke ulice, biće srušeni. Takvo rešenje može se međutim očekivati tek kada počne izgradnja metroa. Bulevar kralja Aleksandra tada će biti širok oko 40 metara.

Prema planu, rušiće se ceo blok uz ovu centralnu gradsku saobraćajnicu, pa čak i zgrada u kojoj je sada diskont "Delta sporta" kod stare okretnice tramvaja. Od broja 363 do broja 389 planirano je rušenje svih objekata.

U opštini Zvezdara smatraju da može da dođe do izmene ovih rešenja i zbog toga su zatražili od Komisije za planove da se iz nacrta plana detaljne regulacije izuzme nova trasa Bulevara. U Centru za planiranje urbanog razvoja, koji je i obrađivač plana, kažu da je taj nacrt plana gotovo završen, ali da završetak posla usporavaju polemike stručnjaka oko metroa.

Prema nacrtu plana, sredinom Bulevara kralja Aleksandra treba da prođe metro. Još se ne zna da li će to biti laki šinski ili klasični metro, ukopan celom površinom ili samo na određenim delovima. Sve to se još razmatra. Nacrt je napravljen na osnovu rešenja koje predviđa laki šinski metro koji je na delovima koji su gusto naseljen u centru pod zemljom, a na ređe naseljenim je iznad zemlje, kažu u Centru za planiranje urbanog razvoja.

Plan predviđa rušenje sa obe strane Bulevara, mada su se urbanisti, kako kažu, trudili da, ako većrušenja mora da bude, da to bude uglavnom sa jedne strane. Kad rušenje počne, biće to veliki izdatak za grad, jer raseljavanje mnogo košta. Koliko će ljudi morati da se raseli još se ne zna.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.