NavMenu

Ryanair izgubio petinu profita u prvom kvartalu 2018. - Mogući novi štrajkovi pilota

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 23.07.2018. 14:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rebius/shutterstock.com)Ilustracija
Irska niskotarifna aviokompanija Ryanair upozorila je danas investitore na mogućnost novih štrajkova i nižih cena karata ovog leta, što je prouzrokovalo sunovrat deonica te kompanije.

Profit Ryanaira je u prvom ovogodišnjem kvartalu pao za petinu na godišnjem nivou, tačnije na 319 mil EUR, zbog viših cena goriva, nižih cena karata i skoka troškova radne snage, navodi se u saopštenju aviokompanije dostavljenom Tanjugu.

Registrovan je, međutim, porast broja putnika od 7%, na 37,6 miliona, što je pomoglo podizanju prihoda za devet procenata, na 2,1 mlrd EUR.

Akcije najveće aviokompanije u Evropi po broju putnika, koja u Srbiji obavlja letove sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki", pale su jutros za 4,7%, na 14,82 EUR.

Rukovodstvo kompanije je, takođe, objavilo danas da su cene karata pale za 4% u prvom tromesečju, dok bi u drugom kvartalu mogle porasti za samo 1%. Pritom su potvrdili procene da bi se cene karata u tekućoj poslovnoj godini, koja traje do kraja marta 2019, mogle kretati na nivou prošle poslovne godine.


Ryanair je, međutim, suočen sa serijom štrajkova svojih pilota i kabinskog osoblja, zbog čega je ovog leta otkazano oko 600 letova.

- Minimizirali smo uticaj štrajkova po naše klijente, otkazujući samo mali deo predviđenih letova i to dosta unapred u odnosu na dan putovanja, kako bismo omogućili našim klijentima da zamene let ili apliciraju za puni povraćaj sredstava - navodi se u saopštenju kompanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.