NavMenu

Lidl otvorio logistički centar u Novoj Pazovi vredan 55 mil EUR - Prvih 16 prodavnica do kraja 2018? (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 12.06.2018. 15:50
Komentari
Podeli
Logistički centar kompanije Lidl Srbija otvoren je danas u Novoj Pazovi i vredan je 55 mil EUR. U njemu je posao dobilo 180 ljudi, dok se otvaranje prvih prodavnica u našoj zemlji očekuje do kraja godine.

Logistički centar Lidla u Novoj Pazovi prostire se na 45.000 kvadrata i ima 30.000 paletnih mesta. Jedan je od najvećih logističkih centara u ovom delu Evrope i jedini u Srbiji koji ima LEED GOLD sertifikat.

Gradile su ga isključivo domaće kompanije, njih 50, po internacionalnim standardima zelene gradnje. Posebnim tehnologijama ovde je smanjena upotreba energije za 32%, a potrošnja vode za 20%.

Sve namirnice u Logističkom centru Lidla Srbija će se čuvati u komorama na posebno prilagođenoj temperaturi koja je optimalna za održavanje svežine određenog proizvoda. Centar ima pet temperaturnih zona, a između ostalog, jedinstven je po tome što ima komoru namenjenu isključivo za skladištenje čokoladnih proizvoda (+18C). Kombinacija modernih tehnologija, poput "pick-by-voice" upravljanja komisioniranjem i optimizovanih procesa rada doprinosiće efikasnosti Logističkog centra, kako se roba u njemu ne bi zadržavala dugo, već u najkraćem roku stigla do budućih potrošača.

Logistički centar Lidla vodi računa i o pravilnom zbrinjavanju otpada, a prvi put u Srbiji čak 1.800 kvadrata industrijskog poda izvedeno je bez prekida u betoniranju.

Moderne tehnologije i optimizovani procesi obezbediće efikasnost poslovanja, što je već isprobano na 30 tržišta na kojima Lidl posluje. Pripreme za otvaranje Logističkog centra podrazumevale su i obuku i razvoj dela zaposlenih u inostranstvu. Iz ovog centra, roba će se isporučivati prodavnicama svakoga dana. Proizvodi će biti sveži, a zalihe dovoljne.

Ovaj objekat ima 120 rampi za utovar i može da snabdeva čak 100 prodavnica.

Logistički centar su zvanično otvorili Tomislav Šapina, generalni direktor Lidla Srbija, i Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice i počasni gosti - ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

- Današnje otvaranje Logističkog centra važan je događaj za Lidl, jer smo korak bliže da kroz pažljivo odabran asortiman i naše Lidl brendove, potrošačima u Srbiji ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine, sveže i kvalitetne proizvode, i najbolji odnos cene i kvaliteta. Takođe, i za Srbiju, jer je ovo potvrda da Lidl dolazi kao dugoročan partner, koji je tu ostane i da se zajedno razvijamo i unapređujemo - rekao je generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina.

On je podsetio da su još u toku pregovori sa brojnim lokalnim dobavljačima, među kojima će neki proizvoditi i pod Lidlovim robnim markama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da će Lidl do kraja godine otvoriti 16 prodavnica i zaposliti ukupno 1.500 radnika u Srbiji. Dodao je i da će se na rafovima Lidlovih prodavnica naći više od 300 srpskih proizvoda, uz napomenu da će od rukovodstva te kompanije tražiti da domaćih proizvoda bude još više.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman istakao je da otvaranje Logističkog centra u Novoj Pazovi predstavlja izvanredan primer za jačanje ekonomskih odnosa između Nemačke i Srbije. On je rekao i da u Srbiji posluje oko 400 nemačkih kompanija koje zapošljavalju 45.000 radnika, a njihove ukupne investicije od 2000. godine do danas iznose oko 2 mlrd EUR.

Lidl, inače, u svetu svakodnevno usluži oko 10 miliona kupaca u više od 10.000 prodavnica, a proizvodi se skladište u više od 150 logističkih centara. U Srbiji sada ima oko 500 zaposlenih, a u toku je selekcija za 1.000 prodavaca u velikom broju gradova širom zemlje.

Kako izgleda Logistički centar kompanije Lidl Srbija u Novoj Pazovi pogledajte u foto galeriji:


Fotogalerija
Logistički centar Lidla u Novoj Pazovi
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.