NavMenu

Nove mogućnosti za saradnju Slobodne zone Pirot sa Kinesko-Beloruskom slobodnom ekonomskom zonom

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.05.2018. 12:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)Ilustracija
Predstavnici Slobodne zone Pirot utvrdili su prilikom nedavne posete Kinesko-Beloruskoj slobodnoj ekonomskoj zoni Great Stone okvir memoranduma o saradnji kojim će biti promovisane mogućnosti za investicije u obe zone, što će kineskim firmama iz Belorusije, nakon investicije u Srbiji, omogućiti da plasiraju robu i na tržište EU, sa kojim Srbija takođe ima bescarinski tretman robe.

Great Stone je zona površine 91,5 kvadratnih kilometara sa posebnim pravnim statusom koji pogoduje poslovanju, nalazi se 25 kilometara od Minska i najuspešniji je među 70 primera kineskih investicije takve vrste u svetu, saopšteno je iz Slobodne zone Pirot.

Delegacija Zone je tokom boravka u Belorusiji učestvovala na 15. Ekonomskom forumu u Gomelju.

Predstavnici slobodnih zona Pirot i Gomelj/Raton razgovarali su o mogućnostima plasmana proizvoda svojih korisnika na tržišta Srbije i Belorusije uz pomoć Komore Gomelj i UOP komore Pirot i Ugovora o slobodnoj trgovini između Srbije i Belorusije čije bi odredbe trebalo da iskoriste kompanije koje rade u Slobodnoj zoni Pirot, dodaje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kreće dugoočekivano probijanje podvožnjaka između novobeogradskih bulevara Umetnosti i Crvene armije

Posle nekoliko neuspešnih poglavlja na temu izrade tehničke dokumentacije i izgradnje podvožnjaka između novobeogradskih Bulevara umetnosti i Bulevara Crvene armije i posle konačno uspešnog tendera koji je okončan u kasnu jesen prošle godine, krenuli su i dugoočekivani radovi na ovoj lokaciji. Posao probijanja podvožnjaka ispod železničke pruge Beograd-Novi Sad i Beograd-Šid, podsetimo, dobio je konzorcijum ponuđača u kome su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.