NavMenu

Novi Sad produžava Ulicu Bate Brkića - Hidroprojekat-saobraćaj pobedio na tenderu za projektovanje

Izvor: Radio 021 Ponedeljak, 26.03.2018. 13:54
Komentari
Podeli
(Foto: Studio Peace/shutterstock.com)
Uprava za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada nakon godinu dana i četiri nesupela tendera, uspela je da u postupku javne nabavke izabere preduzeće koje će isprojektovati probijanje Ulice Bate Brkića ka Futoškom putu.

Posao je pripao preduzeću Hidroprojekat-saobraćaj iz Beograda, čija je ponuda od 690.000 dinara bila bolja od ponude od AG-UNS Arhitektonski građevinski institut iz Novog Sada koji je tražio 830.000 dinara.

Izabrana beogradska firma sada ima rok od 120 dana, odnosno četiri meseca da dopuni tehničku dokumentaciju za saobraćajne površine, vodovod i kanalizaciju za deo Ulice Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta.

Zanimljivo je da je posao pripao preduzeću koje je još 2015. godine uradilo projekat, a koji sada treba da ga "osveži" u skladu sa izmenama na terenu. Ta firma je prošle godine pozivana u direktnom postupku da se javi za posao, ali iz nekog razloga to nije učinila sve do sada.

Sada, pošto je konačno odabrano ko će urediti projekat probijanja Ulice Bate Brkića, a UGZI je još ranije uspeo sa Šidprojektom da potpiše ugovor o izradi projekta javne rasvete, sve je bliže probijanje saobraćajnice preko nekadašnjeg Tozinovca.


Podsetimo da lokalna vlast godinama planira da se ukloni najstariji deo Satelita i da preko njega prođe nastavak Ulice Bate Brkića.

Kako je sada rešeno pitanje projekta, uz sve rokove i izbor izvođača radova, najoptimističnija procena je da se tek u drugoj polovini 2019. godine može očekivati da počnu radovi. Ranije je procenjeno da će širenje ove saobraćajnice koštati oko 300 miliona dinara, a iako taj novac još nije određen u budžetu, gradski čelnici su ranije najavljivali da će sredstva biti obezbeđena kada dođe vreme za radove.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.