NavMenu

Ponovo proglašen stečaj u FŠV Goša

Izvor: Novosti Utorak, 09.01.2018. 11:59
Komentari
Podeli
(Foto: momente/shutterstock.com)
Privredni sud u Požarevcu danas je ponovo doneo rešenje o otvaranju stečaja u Fabrici šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci, a za stečajnog upravnika imenovan je Aca Mitić iz Žagubice.

Isto rešenje doneto je i 16. novembra prošle godine, ali ga je Apelacioni sud ukinuo, zbog proceduralnih razloga, po žalbi Radiše Savića, zakonskog zastupnika Goše.

Nakon izjava predstavnika predlagača i stečajnog upravnika, sudija Zvezdana Karaklajić konstatovala je da je u Goši nastupila trajna nesposobnost plaćanja dospelih obaveza, na osnovu čega je donela rešenje o otvaranju stečaja.

Stečaj je otvoren na osnovu potraživanja u iznosu od 410.838 EUR, koje je zemunska firma AA Capital Consulting 2017, otkupila od slovačkog ŽOS Zvolena, ćerke firme ŽOS Trnava, bivšeg vlasnika Goše. Poverilačko ročište, na kojem će se razmatrati potraživanja poverilaca, zakazano je za 14. februar ove godine.

Što se tiče radnika Goše, kojih je bilo 327, oni su od 16. novembra, nakon donošenja prvog rešenja o stečaju, dobili otkaze i prešli na evidenciju Nacionalne službe zapošljavanja, uz obezbeđenu novčanu naknadu i zdravstveno osiguranje.

Oni će u toku stečajnog postupka potraživati, u proseku, po 20 zarada, ili 600.000 do 700.000 dinara po radniku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.