NavMenu

"Heineken" i "Efes" objedinjuju poslovanje u Srbiji do kraja juna - zajednička firma zadržava domaće brendove

Izvor: Novosti Ponedeljak, 16.06.2008. 10:48
Komentari
Podeli

Proizvođači piva "Efes" i "Heineken" će do kraja juna spojiti poslovanje u Srbiji. Kako ističu u kompaniji "Efes" obe kompanije dobile su odobrenje za spajanje, 10. juna su potpisali akcionarski ugovor, i očekuju da će do kraja juna završiti "sve zakonske formalnosti".

Time će biti objedinjeno poslovanja "Efes" pivara- "Weifert" i "Zaječar" i "Heineken" pivara- "Brauerei MB" odnosno bivše Pivare "Rodić" i trgovinskog preduzeća "Heineken import".

"Heineken" će upravljati novom kompanijom, u kojoj će imati udeo od 72%, a "Efes" će imati 28%.

Pivare "Weifert" i "Zaječar" imaju udeo od 10% srpskog tržišta i proizvode 1,4 miliona hektolitara godišnje, a pivara "Rodić" koju je "Heineken" preuzeo početkom 2008. godine, ima udeo od 7% i proizvodni kapacitet od 1,5 miliona hektolitara.

Zajednička kompanija imaće brendove "Heineken", "Efes", "Amstel", "Kaiser", "Schlossgold", "MB", "Pils plus" i "Zaječarsko pivo".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.