NavMenu

"Strauss" kupuje poslovanje "Doncafe" u regionu

Izvor: e Magazin Sreda, 14.05.2008. 16:50
Komentari
Podeli

Izraelska grupa "Strauss" saopštila je da je dogovorila kupovinu poslova italijanske firme "Doncafe" u Albaniji, na Kosovu i u Makedoniji za 7,5 mil EUR, potvrđeno je u "Strauss Adriatic".

"Strauss Adriatic", koji je 2005. preuzeo srpsko preduzeće za preradu i distribuciju kafe "Doncafe", zadužen je za razvoj grupe "Strauss" na području bivše Jugoslavije.

Prošle godine poslovanje "Doncafe" u Albaniji, Makedoniji i na Kosovu donelo je prihod od 4,5 mil EUR, uglavnom espresa i ostalih specijalnih napitaka od kafe.

Poslovanje na ta tri tržišta je profitabilno, ocenjeno je u saopštenju koje je "Strauss", druga po veličini izraelska prehrambena kompanija, objavio na berzi u Tel Avivu.

Dogovoreno preuzimanje "Strauss" će finansirati iz vlastitih izvora. Ta kompanija ne planira veća ulaganja po osnovu preuzimanja u skorijoj budućnosti.

"Strauss" je tržišni lider na sektoru pržene i mlevene kafe u srednjoj i istočnoj Evropi. U Brazilu je drugi po veličini proizvođač kafe, a u svetu je sedma po veličini kompanija po potrošnji sirove kafe.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.