NavMenu

Usvojena nova nacionalna Carinska tarifa - Primena kreće od 1. januara 2017. godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.12.2016. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: carina.rs)
U Srbiji će se od 1. januara 2017. godine primenjivati nova Carinska tarifa, koja je Uredbom Vlade Srbije usklađena sa standardima Svetske carinske organizacije i Evropske unije, saopštila je danas Uprava carina.

Uredba o usklađivanju nomenklature Carinske tarife za 2017. godinu, koju je vlada usvojila 29. novembra, objavljena 7. decembra 2016. u "Službenom glasniku RS".

Ovom uredbom nacionalna Carinska tarifa usklađena je sa Harmonizovanim sistemom naziva i šifarskih oznaka robe Svetske carinske organizacije (verzija HS2017) i Kombinovanom nomenklaturom Evropske unije za 2017. godinu.

Uredba obuhvata i stope, odnosno iznos carine utvrđene Zakonom o Carinskoj tarifi, odnosno zaključenim sporazumima o slobodnoj trgovini primenjene na usklađenu nomenklaturu, navodi se u saopštenju i dodaje da će se nova tarifa primenjivati od 1. januara 2017. godine.

Tekst uredbe možete pogledati u PDF dokumentu u prilogu.


Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.