NavMenu

Italijani ispituju zagađenost zemljišta u lozničkoj Viskozi

Izvor: Blic Nedelja, 11.09.2016. 10:08
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Predstavnici Nacionalne agencije za nove tehnologije, energetiku i održivi razvoj (ENEA), Institut za zaštitu životne sredine i istraživanje (ISPRA), kao i Institut za javno zdravlje (ISS) razgovarali su Loznici sa čelnicima gradske uprave o realizaciji UNEP- GEF projekta, odnosno unapređenju međusektorskog upravljanja zemljištem i projekta pomoći italijanske vlade Republici Srbiji u primeni multirateralnih sporazuma u oblasti zaštite životne sredine i obaveza prema EU putem unapređenja monitoringa kvaliteta zemljišta u industrijskim zonama.

Tomislav Arnautović, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu istakao je da mu je drago što je ispred lokalne samouprave ugostio delegaciju Republike Italije, ali i da mu je istovremeno žao što je prostor nekadašnje Viskoze zagađen opasnim materijama i prepoznat kao lokacija kojom će se oni baviti i vršiti svoja istraživanja.

- Što se tiče lokalne samouprave, mi ćemo pomoći organizaciju tog projekta - rekao je Arnautović, dok je Pjer Karlo Sandei iz agencije UN za životnu sredinu zadužen za Zapadni Balkan naglasio dobru saradnju između dveju zemalja na rešavanju ovog problema. Iza ovog projekta stoji i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.