NavMenu

"Milanović inženjering" završava gradnju hale od 13.000 m2 - Sledi zapošljavanje stotinak novih radnika

Izvor: Tanjug Petak, 01.04.2016. 15:38
Komentari
Podeli
(Foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/shutterstock.com)
Kompanija "Milanović inženjering" iz Kragujevca upravo završava novu investiciju u halu od 13.000 m2 i namerava da zaposli sigurno stotinak novih ljudi.

Direktor kompanije Goran Đorđević kaže da je osnovna delatnost preduzeća proizvodnja aluminijumskih komponenti, kao i konstrukcija i proizvodnja pomoćnih alata šinskih vozila, te i pružanje klijentima sistemskih rešenja.

Kompanija, kako je kazao, 90% svojih proizvoda izvozi širom sveta, a glavni kupci su iz oblasti šinskih vozila za, pre svega EU, Rusiju i SAD.

- Zahvaljujući zahtevima i poverenju stečenom kod naših klijenata u stanju smo da planiramo proizvodnju. Tako ćemo do kraja prve polovine ove godine imati u funkciji ukupno 20.000 m2, što će omogućiti zapošljavanje više desetina novih kolega. To će dati dodatni doprinos razvoju ekonomije u Srbiji i regionu Šumadije - naglasio je Đorđević dodajući da su planovi kompanije ambiciozni.

On je rekao da su ljudi ključ razvoja, i da kompanija raste sa svojim zaposlenima, te zahvaljujući saradnji sa obrazovnim institucijama ima mogućnost da stvara kadrove za izazove koji su pred kompanijom.

U skladu sa dugoročnim planovima, radi ugovaranja novih višegodišnjih poslova sa strateškim partnerima, koji će omogućiti otavranje nekoliko desetina novih radnih mesta, a u tekućoj godini kompanija će izgraditi još jedan proizvodni pogon na više od 13.000 m2.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež obišao je proizvodni pogon te kompanije i dodao da nema često priliku da poseti kompaniju koja je 2010. imala 25 zaposlenih, a sada 250.
"Milanović inženjering" je potpuno srpska kompanija čije su osnovne delatnosti inženjering, konstrukcija i proizvodnja aluminijumskih komponenti i pomoćnih alata za industrije šinskih vozila, kao i dizajniranje tehnoloških rešenja i proizvodnja postrojenja u oblasti tretmana voda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.