NavMenu

"Pošta Srbije" i "Toshiba" potpisale Memorandum o razumevanju

Izvor: B92 Nedelja, 31.01.2016. 17:11
Komentari
Podeli
(Foto: I.Vukša)
"Pošta Srbije" i "Toshiba" korporacija potpisale su u petak, 29. januara 2016. godine, Memorandum o razumevanju kako bi se dodatno unapredili rezultati obe kompanije i uspostavile dobre osnove za zajednički nastup na inostranim tržištima.

U Regionalnom poštanskom logističkom centru "Beograd" u ime "Pošte Srbije" Memorandum o razumevanju potpisao je direktor Milan Krkobabić, a u ime "Toshiba"-e predsednik korporacije Sadao Sekine.

- Rukovodeći ljudi iz "Toshibe" prepoznali su ono što stručnjaci "Pošte" rade i videli da to mogu da plasiraju na nekim drugim tržištima - rekao je Krkobabić.

Predsednik "Toshiba"-e Sadao Sekine kazao je da mu je velika čast što će ova korporacija postati zvaničan partner sa "Poštom Srbije" koja joj je veoma bitan klijent u oblasti poštanskog transporta. On je rekao da je projekat sa "Poštom Srbije" za "Toshiba" korporaciju bio "pun novih iskustava" i da su naučili kako se u Srbiji usmeravaju pošiljke. Potpisivanju dokumenta prisustvovao je i ambasador Japana u Beogradu Đuići Takahara.

Dve kompanije sarađuju od 2013. godine na tehničko-tehnološkom projektu automatskog sortiranja pošiljaka, u koji je "Pošta Srbije" iz sopstvenih sredstava investirala oko 13 mil EUR. "Toshiba" je isporučila četiri mašine za sortiranje pismonosnih pošiljaka standardnih dimenzija.

Savremene mašine pomoću specijalnog sistema za očitavanje prepoznaju adresu pošiljaka i precizno ih usmeravaju do svake pošte i poštanskog rejona bilo da je adresa ispisana rukom ili mašinom, ćiriličnim ili latiničnim pismom. Novi tehnološki sistem može da sortira milion pošiljaka i da za 90 sekundi preradi ono što se nekada ručno obrađivalo sat vremena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.