NavMenu

Kompanije "Visa" i "Stripe" najavile strateško partnerstvo

Izvor: eKapija Ponedeljak, 03.08.2015. 11:14
Komentari
Podeli

Međunarodna kompanija za platne usluge "Visa Inc." (NYSE:V) i kompanija "Stripe", provajder online i mobilnih plaćanja, najavile su strateško partnerstvo kako bi podržale razvoj novih tehnologija i unapredili iskustvo online plaćanja za trgovce, IT inženjere i korisnike širom sveta.

Kroz to partnerstvo, "Stripe" će ubrzati svoju međunarodnu ekspanziju, posebno na tržištima u razvoju, zahvaljujući globalnom prisustvu kompanije "Visa" i njenih partnera: prihvatilaca i izdavalaca kartica, saopšteno je iz kompanije "Visa".

Kako bi podržala razvojnu strategiju kompanije "Stripe" i zajedničku dugoročnu inicijativu, "Visa" se odlučila i za strateško ulaganje u tu kompaniju. Zajedničkim radom, dve kompanije obezbeditiće rešenja za globalna plaćanja koja će doneti nova iskustva e-trgovine, a "buy buttons" je samo jedna od inovacija koje se očekuju.

"Stripe" će takođe biti i jedan od prvih beta partnera koji će se povezati sa "Visa" mrežom preko API i SDK. Time će razvojnom odeljenju kompanije "Stripe" biti omogućen pristup uslugama za plaćanje i upravljanje rizikom, kao što je "Visa" servis za tokenizaciju i druge tehnologije za sigurnost.

"Visa" i "Stripe" će, kao novi partneri, obezbediti bezbroj mogućnosti za sve one koji rade na razvoju online plaćanja, i time doprineti platnom ekosistemu širom sveta, navedeno je u saopštenju.


- Uzimajući u obzir vrtoglavi rast novih oblika trgovine koji su omogućili IT stručnjaci širom sveta, "Visa" se odlučila za strateška partnerstva unutar platnog ekosistema - kazao je Jim McCarthy, izvršni potpredsednik za inovacije i strateška partnerstva te kompanije.

Patrick Collison, generalni direktor i jedan od osnivača kompanije "Stripe", naveo je da je cilje te kompanije da IT inženjerima obezbedi sredstva da stvore i razviju najsigurnije i potpuno novo iskustvo kupovine.

- Naše partnerstvo sa kompanijom "Visa" značajno će ubrzati naše širenje na tržišta širom sveta, a diveloperima obezbediti još napredniju komunikaciju sa krajnjim korisnicima. Veoma smo uzbuđeni povodom onoga što nas očekuje - istakao je Collison.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.