NavMenu

Novi vlasnik isplatio svih 108 miliona dinara za paraćinsku "Štofaru"

Izvor: eKapija Utorak, 21.07.2015. 15:11
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Pet dana pre isteka roka srpska firma sa turskim vlasnicima "Fisek international", koja je 25. aprila, ove godine, uplatila depozit od 30 miliona dinara za kupovinu paraćinske "Štofare", uplatila je i ostatak para do 108 miliona dinara, za koliko je fabrika sa svim objektima i opremom prodata, navedeno je na zvaničnom sajtu opštine.

Sada predstoji sklapanje ugovora, a bivši radnici "Štofare", koji imaju rešenja, mogu da očekuju isplatu 12 minimalaca i uplaćene dve godine staža. Za sada nije poznato čime će se kupac "Štofare" baviti.

Agonija paraćinske "Štofare" traje skoro 20 godina. Fabrika štofa "Branko Krsmanović", ponos nekadašnje Jugoslavije, otišla je u stečaj 1997. godine, a imala je oko 2.500 radnika.

Stečaj je okončan 2006. godine, prodajom dela fabrike italijanskoj firmi "Dalle carbonare", koja je taj deo registrovala kao "Štofaru Paraćin". Isplaćeno je 70% garantovanih plata i izmiren staž za radnike koji su ostali bez posla i radnike koji su i posle stečaja bili angažovani na nekim poslovima u fabrici. Namireni su i ostali poverioci. Tako su delove fabrike dobili i "Srbijagas", EPS, NIS i banke.

Radnici koji su radili u italijanskoj firmi "Štofara Paraćin" prošli su kroz promenu vlasnika, stečaj i gubitak posla i sada će konačno biti namireni, u prvom isplatnom redu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.05.2024.  |  Energija

EPS: Imamo ugovore sa zelenim elektranama snage 750 MW, uskoro druga runda aukcija za OIE

Izgradnja reverzibilne hidroelektrane Bistrica, solarne elektrane od jednog gigavata, kao i solarne elektrane Petka i vetroelektrane Kostolac, važni su razvojni projekti Elektroprivrede Srbije u vreme energetske tranzicije. Ove investicije prate i projekti odsumporavanja na termo blokovima, koji će morati da budu na mreži do ispunjenja proizvodnih ciljeva, rekao je David Žarković, izvršni direktor za elektroenergetski portfelj u EPS, na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.