NavMenu

(Evropa) Ko su devojke koje su s Marijom Šerifović osvojile evropski muzički vrh

Izvor: EVROPA Utorak, 12.06.2007. 21:02
Komentari
Podeli

Ovogodišnja pobeda Srbije na Evroviziji ne bi bila toliko ubedljiva da muzičku podršku Mariji Šerifović nije dalo pet atraktivnih devojaka.

U njihove glasovne mogućnosti pre Helsinkija mogli su da se uvere samo posetioci beogradskih noćnih klubova i manjih festivala.

Na predstojećem velikom beogradskom koncertu Marije Šerifović sa zidina Kalemegdanske tvrđave zapevaće i Ana Milenković, Ivana Selakov, Ksenija Milošević, Suzana Dinić i Sanja Bogosavljević.

Jedan nastup bio je dovoljan da ove devojke iz senke velikim koracima osvoje simpatije ovdašnje javnosti. Mesec dana nakon evrovizijskog uspeha euforija i dalje traje – tražene su u radio i TV emisijama, a cena njihovih nastupa vrtoglavo skače. Ali, s obzirom na to da svaka gradi samostalnu karijeru, teško im je da se u javnosti pojavljuju zajedno.

SUZANA
Marija je, kao pobednica, obišla nekoliko evropskih zemalja, ali bez ostalih devojaka. Iako se spekulisalo da je saradnja prekinuta odmah nakon dolaska u Beograd, devojke poručuju da će i ubuduće rado sarađivati sa Šerifovićevom.

– Sve imamo svoje poslove, a morale smo u roku od sat vremena da odlučimo da li ćemo ići. Već je bila mrkla noć kad se o tome pričalo, a na turneju je trebalo da krenemo odmah sutradan.

U to doba nikoga nismo mogle da zovemo da bismo odložile obaveze i, nažalost, nismo otišle. Marija nam to nije zamerila – objašnjava kaže 21-godišnja Suzana Dinić, apsolvent studija klavira na Muzičkoj akademiji u Beogradu.

Devojke priznaju da Šerifovićeva nije glumila veliku zvezdu, iako je na mnogim svetskim kladionicama slovila za apsolutnog favorita, te je i pred sam evrovizijski nastup brinula o njima.

– Pred sam izlazak na scenu, u finalu Evrosonga, pitala me je: „Je l’ te i dalje žulja sandala? Možeš li da stojiš?“.

Iznenadila me je što je brinula i o takvim sitnicama – kaže Suzana, koja nakon Evrosonga i dalje nastupa po prestoničkim klubovima sa svojim bendom Skandal, snima prvi album i sprema nastup za festival u Vrnjačkoj banji.

– Nisam podigla cenu svojih nastupa, jer na mnogim mestima nastupam već dugo i ne mogu od tih ljudi da sad odjednom tražim veće pare – kaže ona.



IVANA
Devojke su otputovale u Helsinki samo da bi osvojile muzički vrh, pa su odolevale mnogim udvaračima koji su opsedali njihov hotel.

Stidljivo poručuju da su se branile od ljubavnih strelica, iako su stalno bile okružene muškarcima. Najveću podršku pronašle su u delegacijama Makedonije, Grčke, Bosne, Finske i Hrvatske, koja je ove godine dotakla dno evrovizijske top-liste.

– Nismo očekivale da je Dado Topić tako interesantan i super lik. Fenomenalan je! Veoma je ljubazan i prirodan, iako je bio najveća zvezda od svih nas.

No, najluđe noći provele smo s kiparskom delegacijom pevajući grčke i srpske pesme – kaže Ivana Selakov (29), jedan od najtraženijih pratećih vokala, koja za kraj godine najavljuje solo album.

KSENIJA
Poručuju da su bile pažene kao malo vode na dlanu, te im je, osim smeštaja i puta, bio plaćen i nastup.

– Nikakve pare ne bi mogle da nam nadoknade iskustvo koje smo doživele i pod čijim smo utiskom i dan-danas.

Nisu to neke velike pare da bismo samo zbog njih išle. Sve smo htele da budemo deo toga, te da predstavimo svoju zemlju na najbolji mogući način – kaže Ksenija Milošević (25), koja već šest godina radi u Beogradskoj filharmoniji, ali je kao prateći vokal probila led na Evroviziji.

Iako su bile među favoritima, priznaju da ih je trema jednom pobedila, te su razmišljale da odustanu od takmičenja.

– Bile smo očajne. Nismo znale kakvu koreografiju da izmislimo. Ništa nam nije išlo od ruke. Zbog tolike treme nisu nam se sviđale ni frizure, govorile smo da ne znamo da pevamo i hodamo na štiklama, te da su nam pantalone dugačke. Kasnije smo uspele da pronađemo pravu emociju i pokrete – kaže ona.

SANJA
Devojke su u Finskoj, zemlji domaćinu Evrosonga, postale zvezde. Njihova najveća obožavateljka Helga vozila ih je ulicama Helsinkija, uzvikujući njihova imena i mašući srpskom zastavom.

– Naša drajverka Helga, kako smo je zvale, svuda nas je vodila. Bila je divna prema nama. S njom smo išle i u šoping, tako da i sada svaka na sebi ima nešto što je tamo kupila.

Poslednjeg dana smo s kesama u rukama trčale na probu i brinule što nemamo više mesta u koferu – kroz smeh priča Sanja Bogosavljević (28), apsolvent Muzičke akademije.

ANA Iako brinu o liniji i broje kalorije namirnica, često su doručkovale u piceriji koja je bila blizu hotela u kom su odsele. Ali, Finsku će upamtiti i po nacionalnom restoranu u koji su sa zadrškom otišle.

– U njihovom nacionalnom restoranu probale smo kobasice od irvasa, koje su fenomenalne. Suzana se snebivala, ali je na kraju bila oduševljena specijalitetom od medveđeg mesa – kaže Ana Milenković (27), studentkinja Sportske akademije i članica Bla, bla benda, koja će se uskoro predstaviti samostalnom pesmom.

Najveću konkurenciju videle su u ukrajinskom predstavniku, transvestitu Verki Serdućki, koji je na kraju zauzeo vicešampionsku poziciju.

Samo je Ksenija njegov nastup opisala kao kič, dok su ostale devojke očarane pesmom i koreografijom, ali i pevačem, za kojeg kažu da je bez šminke „dobar frajer koji ima neograničen smisao za humor“.

– Bog je bio na našoj strani, jer smo nastupale 17. po redu, što smo priželjkivale jer su i prošlogodišnji pobednici bili pod istim rednim brojem.

U finalnoj večeri bile smo mrtve umorne, jer smo se dva puta dnevno šminkale i fenirale i sve vreme smo bile na ogromnim štiklama.

Ali, pred nastup je provejavala neka nova energija i sav umor je nestao – kaže Ana, koja je ponosna na to što ih je BBC prozvao Beauty Queens.

Ako ubuduće budu zajedno nastupale na festivalima, odlučile su da se predstavljaju upravo pod tim imenom. Sve su zatrpane poslovnim ponudama, ali zasad ne žele da ih otkrivaju.

– Posle Molitve postale smo mnogo interesantne medijima. Mnoga vrata su nam se otvorila – poručuju devojke.

poziv na pretplatu na nedeljnik

na www.evropanedeljnik.co.yu

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.